Pini Gurevich, CEO van Yachin:

"Israël's landbouwhervorming zal de voedingsindustrie wegvagen"

Volgens Pini Gurevich, CEO van Yachin, vormen Israëls landbouwhervormingen een existentiële bedreiging voor de industrie van verse groenten, maar ook conserven en diepgevroren groenten van het land, met inbegrip van de vollegrondstelers. Gurevich zei dat de groenteconservenindustrie niet zal kunnen concurreren met de prijs van conservenimport uit Europa en derdewereldlanden waar de landbouw wordt gesubsidieerd of vrijgesteld van invoerrechten.

Als onderdeel van het plan zal Israël de Europese normen voor groenten en fruit erkennen. Ook zal de regelgeving voor uit Europa ingevoerde producten worden versoepeld. Het programma volgt de aanbevelingen van de OESO en kan de Israëli's zo'n 711 mln euro per jaar besparen. De wet op de regelingen zal leiden tot de sluiting van Israëlische fabrieken en het wegvagen van de Israëlische industrie, voegde Gurevich eraan toe.

David Levy, CEO van de Dryland Farmers' Association: "De hervormingen zijn een zware klap voor 300 groentetelers." Telers zijn ook de straat op gegaan om te protesteren en zeggen dat de hervormingen de bestaansmiddelen van duizenden zullen vernietigen.

Bron: jpost.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven