Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Opbrengst ongeveer 30% lager

Hitte zit Egyptische mangotelers dwars

Er zijn nog een paar maanden te gaan in het Egyptische mangoseizoen, maar het jaar heeft aanzienlijke uitdagingen gebracht. Het weer heeft dit jaar geleid tot 30% minder opbrengst en de hitte zou ook een bedreiging kunnen vormen voor andere Egyptische producten. De vraag is solide, maar de lagere oogst heeft geleid tot een prijsstijging.

Volgens Indji El-Shahawy, export manager voor de Egyptische exporteur Green Tiba, is het seizoen dit jaar iets later begonnen dan normaal. "Het Egyptische mangoseizoen begint normaal gesproken eind juni en duurt tot november, maar dit jaar is het iets later begonnen, in juli. De vruchtbaarheid van de Egyptische bodem en de vochtigheid tijdens de zomer vormen de perfecte omgeving voor de teelt van mango's. De Nijldelta-regio, hoofdzakelijk in Ismailia, is het belangrijkste gebied waar mango's in Egypte worden geteeld. Green Tiba biedt meer dan 15 variƫteiten sappige Egyptische mango's die allemaal op Egyptische bodem worden geteeld met verschillende smaken en texturen."

Uitdagingen met de weersomstandigheden hebben wel geleid tot een aanzienlijk lagere oogst dan vorig jaar, legt El-Shahawy uit. Dit zou ook een bedreiging kunnen vormen voor andere Egyptische  producten. "Het teeltareaal voor Egyptische mango zou gestaag groeien. Dit jaar hebben de schommelende temperaturen echter geleid tot een daling van de geoogste mango's met ongeveer 30%. De toenemende hitte brengt niet alleen de Egyptische mango's in gevaar, maar ook bananen, tomaten en zelfs palmbomen. De verminderde oogst heeft geleid tot een prijsstijging in de loop van het seizoen."

Ondanks dit alles heeft Green Tiba onder de gegeven omstandigheden een solide seizoen gedraaid. "Het Egyptische mangoseizoen kwam dit jaar met een aantal uitdagingen, maar we hebben een solide vraag naar de mango's gezien, vooral als we naar onze eigen producten kijken. We hebben geprobeerd de orders van onze klanten zoveel mogelijk te dekken, wat betekent dat er veel mango's naar Europa, Rusland en de Golfstaten zijn verladen." 

Voor meer informatie:
Indji El-Shahawy
Green Tiba
+20 1020 059 724
Sales@greentiba.com 
www.greentiba.com 

Publicatiedatum: