Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Zweedse Greenfood neemt AGF-leverancier Lundgren's primörer over

Greenfood is voor 100% eigenaar geworden van de AGF-specialist Lundgren's primörer. Lundgren's, dat gevestigd is aan de westkust van Zweden, heeft een omzet van bijna € 8,8 mln en staat bekend om haar uitgebreide aanbod aan premium groenten, fruit en bewerkte AGF. 

"Door de overname van Lundgren's kunnen we uitgroeien tot een landelijke leverancier. We zullen het bestaande kwaliteitsaanbod verder uitbreiden en deze kwaliteitsproducten voor nog meer klanten en consumenten in heel Zweden beschikbaar maken," laat Ted Stenshed weten, CEO van Greenfood Fresh Produce. 

Greenfood is één van de grootste spelers op de markt voor gezonde, AGF-producten in Noord-Europa. Het bedrijf is de laatste jaren sterk gegroeid en ziet de vraag voortdurend toenemen, nu steeds meer mensen een plantaardige levensstijl omarmen. Greenfood omvat de divisie Greenfood Fresh Produce, een toonaangevende leverancier van verse groenten en fruit op de Scandinavische markt. 

 

Greenfood en Fresh Produce zullen nog verder groeien nu het bedrijf een overeenkomst is aangegaan voor de overname van Lundgren's.

"Lundgren's deelt onze ambitie om Zweedse retailers en consumenten het beste te bieden op het gebied van groenten en fruit. Door deze overname krijgen onze klanten toegang tot de beste telers ter wereld, terwijl consumenten toegang krijgen tot kwaliteitsmerken zoals Bollo en Uvadoce," legt Stenshed uit. 

Oprichter en CEO Mats Lundgren zal ook na de overname binnen Greenfood werkzaam blijven. Mats richtte Lundgren's op vanuit de ambitie om Zweedse mensen te laten genieten van groenten en fruit. van de allerbeste kwaliteit. 

"Smaak en kwaliteit zijn allesbepalend wanneer we het hebben over groenten en fruit. Wanneer een product beter smaakt dan zal dit leiden tot herhaalaankopen en een toename van de consumptie van gezonde voedingsmiddelen. Dankzij het verkoopteam en bereik van Greenfoods zullen we nu nog meer winkels kunnen inspireren om hun aanbod premium groenten en fruit uit te breiden," aldus Mats Lundgren, CEO van Lundgren's. 

Voor meer informatie: 
Lisa Isakson
Greenfood
+46 70 241 14 00
Lisa.isakson@greenfood.se 

Publicatiedatum: