Oogstrobot Eve plukt appelen en sinaasappelen

De in Shepparton, Australië, gevestigde start-up Ripe Robotics werkt aan een geautomatiseerd prototype genaamd Eve, dat ontwikkeld werd voor het oogsten van appelen en sinaasappelen. De onderneming hoopt hiermee een oplossing te bieden voor het nijpend tekort aan arbeidskrachten in de fruitsector. 

Ripe Robotics, dat in 2019 is voortgekomen uit het INCUBATE-project van de universiteit van Sydney, ontvangt telefoontjes van over de hele wereld met de vraag wanneer de fruitplukrobot op de markt komt. Men zal echter geduld moeten hebben want de nieuw ontwikkelde technologie wordt eerst getest door Australische appel-, citrus- en steenfruittelers. 

Leopold Lucas zegt dat het project is ontstaan vanuit de wens om de mogelijkheden van kunstmatige intelligentie te verkennen om iets te creëren dat waardevol is en betekenis heeft.

"We kwamen uit bij een tweetal sectoren, mijnbouw en tuinbouw. We beseften echter al gauw dat tuinbouw veel meer uitbreidings-mogelijkheden bood," vertelt hij aan businessnewsaustralia.com.

Hij legt uit dat appelen als eerste doelgewas werden gekozen omdat deze tegenwoordig vaak op tweedimensionale trellis worden geteeld, wat zorgt voor hogere opbrengsten en de kwaliteit van het fruit ten goede komt. 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven