May Yassin, Stars of Exports, Egypte:

"Het is moeilijk te voorspellen of er dit jaar meer lente-ui beschikbaar zal zijn"

Het seizoen van de lente-ui gaat pas over een paar maanden van start. Momenteel zijn Egyptische telers echter al bezig met de voorbereidingen voor het seizoen. De teelt is al begonnen en één exporteur werkt momenteel aan een update van zijn certificering en het gereedmaken van zijn pakstation zodat zijn werknemers tijdens het werk voldoende afstand kunnen houden om nieuwe Covid-besmettingen te voorkomen. 

Het duurt nog wel even voor het Egyptische lente-uiseizoen begint maar volgens May Yassin, exportmanager van Stars of Exports, zijn de voorbereidingen voor het seizoen al in volle gang. "Nu het lente-uiseizoen nog niet is begonnen, houden we ons bezig met de teelt, het sluiten van contracten en de seizoensplanning. Zaken zoals het updaten van onze certificering en het gereedmaken van ons pakstation dienen voor aanvang van het seizoen te worden geregeld. Op deze manier kunnen we onze werknemers zo goed mogelijk beschermen tegen het risico op Covid-besmetting."

"Er is nog altijd veel onzekerheid over de beschikbaarheid dit jaar, maar klanten hopen op een toename van de productie, aangezien er vorig jaar sprake was van tekorten," legt Yassin uit. "Onze klanten rekenen erop dat we dit jaar grotere aantallen beschikbaar hebben. Het is echter moeilijk te voorspellen hoe groot de beschikbaarheid dit seizoen zal zijn, nu zowel het weer als de Covid-situatie het maken van nauwkeurige ramingen bemoeilijken. We hebben onze teelt iets verhoogd, maar niet teveel, omdat de pandemie nog altijd beperkingen inhoudt voor de workflow. We zullen er altijd voor kiezen om onze productie langzaam op te schalen om te garanderen dat de kwaliteit hetzelfde blijft of zelfs beter wordt dan de klanten van ons gewend zijn." 

Voor meer informatie: 
Mai Yassin
Stars of Export
20 111 012 1741
export@starsofexport.com     
www.starsofexport.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven