Nieuwe start-up zegt dat het mogelijk is om paddenstoelen naar vlees te laten smaken

Er zijn tegenwoordig veel bedrijven die zich bezighouden met de verkoop van plantaardige vleesvervangers in de vorm van gehakt of worstjes. Een nieuwe start-up, die zich richt op paddenstoelen, wil hierin verandering brengen. Meati Foods gebruikt mycelium, het netwerk van draden van een schimmel, voor het produceren van onder meer gedroogde vleesreepjes, kippenborst en biefstuk.

Tyler Huggins, medeoprichter en CEO van Meati Foods: "Zo lang als we paddenstoelen eten, eten we ook al mycelium. Het voordeel van mycelium is dat het zeer vormbaar is."

"Het gebruik van mycelium als alternatief voor vlees is betrekkelijk nieuw maar biedt wel potentie," zo vertelt Caroline Bushnell van het Good Food Institute, een organisatie die zich bezighoudt met de promotie van plantaardig 'vlees' en kweekvlees. 

Het nabootsen van de textuur van dierlijk weefsel vormt volgens Bushnell het grootste obstakel voor producenten van vleesvervangers. Dit is de deels de reden waarom bedrijven als Beyond, Impossible en Nestlé zich in eerste instantie hebben toegelegd op de ontwikkeling van burgers en andere gemalen vleesproducten. 

Meati daarentegen oogst een snelgroeiende myceliumstam op graslanden overal ter wereld. Vervolgens plaatst zij delen van de schimmel in grote metalen bakken. Het bedrijf voegt suiker toe aan de bakken en laat de substantie vervolgens 18 uur staan, een proces dat lijkt op het brouwen van bier. Het resultaat: eenvoudig vormbare brokken met een textuur die lijkt op die van echt vlees en die boordevol eiwitten, zink, vezels en andere vitaminen en mineralen zitten. 

Bron: fortune.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven