Het Coco de Paimpol AOP-seizoen is onlangs begonnen en duurt naar verwachting nog tot begin november. “Vanaf volgende week zal het aantal partijen zeker toenemen. Daarna - rond 15 september en 10 oktober - zullen ongetwijfeld ook een paar productiepieken volgen, al zijn er nog wat onzekerheden verbonden aan de effecten van de weersomstandigheden die eraan zitten te komen,” legt Pierre Gélébart, productmanager van Coco de Paimpol bij Prince of Bretagne, uit. Coco de Paimpol is de naam van een wittebonensoort, die zijn oorsprong heeft in Zuid-Amerika, maar ook prima groeit in Bretagne.
Coco de Paimpol is verkrijgbaar in zakken van 8 kg en 5 kg en een net van 1 kg. “1 kg verse witte bonen levert ongeveer 400/450 g vruchtvlees op. Les Maraîchers d'Armor biedt ook zakken bonen aan van 1 kg en 450 g, ideaal voor restauranthouders, cateringbedrijven en voor de diepvriesafdeling van supermarkten. Coco de Paimpol is een verse peulvrucht die ook al voordelen biedt zonder deze eerst te hoeven bewerken.” Voor consumenten met een volle agenda, biedt Prince de Bretagne daarnaast bakjes aan met bonen van Paimpol: "Met peulvruchten die al zijn schoongemaakt, is dit een eenvoudige, praktische en snelle oplossing voor consumenten die daar zelf geen tijd voor hebben of nemen."
Coco de Paimpol in de vorm van bonen is heel gemakkelijk in te vriezen zonder dat de smaakkwaliteiten verloren gaan. Hierdoor kan er het hele jaar door van deze speciale witte boon worden genoten.
Voor meer informatie:
Pierre Gélébart
Prince de Bretagne
+33 6 62 92 64 74
pierre.gelebart@princedebretagne.com
princedebretagne.com