“Potentiële ondernemers komen niet aanwaaien”

Postuma AGF is op zoek naar ‘ondernemers met pit’

Tholen - In de AGF-detailhandel is een goede boterham te verdienen. Opvolging van goedlopende zaken is echter niet vanzelfsprekend. Vooral omdat ons onderwijssysteem geen nieuwe ondernemers in AGF-detail aflevert. Postuma AGF is daarom een campagne begonnen om potentiële groentemannen en -vrouwen te werven met een paginagrote advertentie in De Telegraaf en een Facebookcampagne.

“Nieuwe groentemannen komen niet zomaar aanwaaien. Het probleem is dat er van buiten de branche eigenlijk geen route is. Met deze campagne proberen we ondernemers van buiten te branche te bereiken. Om continuïteit in opvolging te brengen is het nodig dat jaarlijks ongeveer 20 nieuwe ondernemers instromen”, vertelt Erik Postuma.

Hij ziet vooral potentieel in de horeca; corona zal veel ondernemers aan het denken hebben gezet en zij zijn mogelijk over te halen over te stappen naar de AGF-handel. “AGF is een gezonde branche die volop in ontwikkeling is en blijft groeien. Veel AGF-zaken hebben een eigen keuken, maken zelf maaltijden en allerlei bereidingen. Horeca-ondernemers hebben daar al feeling mee, ook met zaken als personeel en hygiëne. Bovendien zijn voor ondernemers met een gezin de werktijden in AGF gunstiger dan in de horeca.”

“Een AGF-speciaalzaak overnemen zonder ervaring in de AGF-handel is goed mogelijk,” stelt Erik. Momenteel loopt er bijvoorbeeld een overnametraject van een winkel door een licht- en geluidstechnicus die werkzaam was in de evenementenbranche. Hij wordt door de huidige eigenaar wegwijs gemaakt en opgeleid, Postuma ondersteunt met de financiering en ondersteunende diensten. “Onze filosofie is ‘Samen sta je sterk’. Alle ondernemers die klant zijn kunnen gebruikmaken van onze ondersteunende diensten. Denk aan winkelinrichting, advies verkoopprijs, bedrijfsadvies, marketing en online webshop speciaal ingericht voor groentezaken etc. Deze diensten bieden we aan in nauwe samenwerking met branchevereniging ADN”, besluit Erik.

Voor meer informatie
Postuma AGF
+31 (0)38 33 700 99 
info@postuma.nl
www.postuma.nl 
Postuma AGF/ondernemen


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven