Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
François Moran, Tropibana:

"Gember, limes en papaja zijn de drie meest verkochte exotische fruitsoorten"

Sinds het begin van de coronacrisis lijken drie soorten exotisch fruit eruit te springen bij consumenten. "Sinds maart 2020 is de verkoop van gember, lime en papaya bijzonder dynamisch. Op dit moment is dit precies hoe de top 3 van onze meest afgezette producten eruit ziet,", legt François Moran van Tropibana op de MIN-markt van Rungis uit.

"Dit succes houdt vooral verband met het Covid-effect. De Franse consument wil beter voor zichzelf zorgen door meer te consumeren van bepaalde groenten en fruit die bekend staan om hun gezondheidsvoordelen. Dat is het geval voor gember, papaja en lime, die rijk zijn aan antioxidanten. Het succes van de papaja gaat terug tot de tijd dat paus Jean-Paul II voedingssupplementen op basis van papaja's nam. Als gevolg daarvan werden de gezondheidsvoordelen van de vrucht wereldwijd erkend en explodeerde de verkoop van papaja's."

Voor het andere exotische fruit was de vraag deze zomer echter niet erg groot. "Allereerst waren van 15 juli tot 15 augustus veel Fransen op vakantie. Ook het regenachtige weer heeft de consumptie niet bevorderd. Vanaf het einde van deze week zou de verkoop moeten aantrekken. Over het algemeen hebben we het dit jaar toch redelijk goed gedaan. We hebben een uitstekend Zuid-Afrikaanse sinaasappel- en clementineseizoen gehad. Omdat steenfruit erg duur was en het weer slecht, kozen consumenten veelal voor citrus. Hierdoor hebben we dit jaar echt heel veel sinaasappelen en clementines verkocht."

Voor meer informatie:
François Moran
Tropibana
+33 (0)6 20 17 20 13    
f.moran@atominternational.com     
www.tropibana.fr       

Publicatiedatum: