Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Frutura:

Oostenrijks modernste AGF-dc in Vorchdorf

Op 19 augustus heeft gouverneur Thomas Stelzer samen met Frutura-eigenaar Johann Schwarzenhofer, Frutura-directeur Katrin Hohensinner en landbouwraadslid Max Hiegelsberger een bezoek gebracht aan de toekomstige vestigingsplaats van de Frutura-bedrijvengroep in Opper-Oostenrijk.

De nieuwe AGF-hub in Vorchdorf moet midden 2022 in gebruik worden genomen en de dagelijkse verzorging van gezonde levensmiddelen garanderen en optimaliseren. Het investeringsvolume bedraagt circa 20 miljoen euro, er worden 100 arbeidsplaatsen gecreëerd. Bij de realisering van het project worden strenge ecologische richtlijnen nageleefd. Bij de bijeenkomst werd ook de verdere samenwerking tussen de deelstaat Oberösterreich en Frutura bij het initiatief 'BioBienenApfel' besproken.

Foto: Land OÖ / Mayrhofer

De nieuwe locatie in Opper-Oostenrijk biedt optimale omstandigheden. Wat vervoer betreft, is het nieuwe logistieke centrum aangesloten op de belangrijkste weg- en spoorwegverbindingen van het land en door de bestaande panden te renoveren, kan een gebouw worden gecreëerd dat de uitdagingen van de toekomst aankan. Voor het project zal geen extra grond worden gebruikt; alle maatregelen zijn gebaseerd op de revitalisering en herinrichting van bestaande structuren. In Vorchdorf wordt in totaal 15.000 vierkante meter opslag- en koelruimte gecreëerd, en de elektriciteit wordt geleverd door een zonne-energiesysteem van 800 kWp dat op het dak van het logistiek centrum wordt gebouwd.

Frutura voorziet met circa 800 medewerkers dagelijks 1,3 miljoen huishoudens in Oostenrijk van groenten en fruit. Circa 150.000 ton levensmiddelen en tot wel 1.000 verschillende producten moeten in de toekomst jaarlijks via het logistieke centrum in Vorchdorf afgehandeld worden.

Voor meer informatie:
Frutura Obst & Gemüse Kompetenzzentrum GmbH
Fruturastraße 1
8224 Hartl
Oostenrijk
+43 (0)3334 41800
office@frutura.com
www.frutura.com 

Publicatiedatum: