Chileens bedrijf installeert nieuwe sorteerder voor optimale verwerking van diepgevroren fruit

Een Chileens bedrijf vertrouwt opnieuw op de technologie van Tomra Food voor het optimaliseren van haar sorteerproces om diepgevroren frambozen van premium kwaliteit te kunnen leveren.

Tien jaar geleden koos Vitafoods (voorheen afzonderlijk Hortifrut en Alifrut) ook al voor het merk door apparatuur van Tomra aan te schaffen voor de verwerking van blauwe bessen. Vanwege de goede ervaringen heeft het bedrijf nu gekozen voor de Tomra 5B, een ideale sorteeroplossing voor producten die een uiterst voorzichtige en nauwkeurige behandeling en sortering vereisen, zoals diepgevroren frambozen.

Technologie is een krachtige bondgenoot nu de activiteiten van de sector als gevolg van de pandemie worden bemoeilijkt door mobiliteitsbeperkingen en het werven en managen van arbeidskrachten gecompliceerder is dan voorheen. 

Chili is één van de grootste exporteurs van diepgevroren zachtfruit en frambozen. "De framboos is een product dat in pure vorm de hoogste toegevoegde waarde biedt. Wanneer het fruit stukgaat, ontstaat er een bijproduct dat we 'crumble' noemen en waarvan de waarde beduidend lager is. Het vermogen om de diepgevroren kwaliteitsframbozen geautomatiseerd te verwerken zonder dat deze beschadigen en aan waarde verliezen is dan ook een enorm pluspunt voor fruitverwerkers. Daarnaast is onze technologie flexibel, gebruiksvriendelijk en levert deze hoge opbrengsten op," legt Paola Arévalo uit, sales manager Tomra Processed Food bij Tomra Food Chili. 

Het Chileense bedrijf Vitafoods is de grootste verwerker van zachtfruit in Chili en is van plan om haar positie als 's lands grootste exporteur van diepgevroren fruit te consolideren. De keuze van het bedrijf viel op de Tomra 5B voor het verwerken en sorteren van de delicate, diepgevroren frambozen, een productcategorie die in de lift zit. Fernando Larios, COO van Vitafoods, licht dit toe: "Met name tijdens de eerste golf van de pandemie waren consumenten op zoek naar gezonde producten die tegelijk ook lang houdbaar waren, zoals diepgevroren frambozen."

Vitafoods is ontstaan uit een fusie van de verwerkende bedrijven Hortifrut en Alifrut. Vandaag de dag exporteert het bedrijf 93% van haar productie en werkt het samen met ruim 300 telers. Hiermee positioneert Vitafoods zich als één van de machtigste bedrijven op de markt. 

Haar grootste troef? Dat is ongetwijfeld de kwaliteit. "Bij Vitafoods kunnen we een product van premium kwaliteit bieden. Dit stelt ons in staat om zelfs de meest veeleisende markten te bedienen, zoals de Verenigde Staten en Europa, of te beantwoorden aan de strenge eisen van Aziatische landen, waaronder Japan."

Wat betreft haar klantenbestand heeft het bedrijf haar omzet uit het retailsegment met 50% weten te verhogen ten opzichte van de bulkverkoop, een prestatie waar zij erg trots op is. Vitafoods levert twee types fruit: biologische en conventioneel. Fernando Larios legt uit: "In Chili hebben het enorme voordeel dat het klimaat bijdraagt aan de superieure smaak van de frambozen. Daarnaast vormen onze natuurlijke grenzen een barrière tegen ziekten en plagen. Dit geeft ons meer controle over de fytosanitaire situatie en stelt ons in staat om beide productsegmenten aan te bieden."

Voor meer informatie: 
Marijke Bellemans
Tomra Food
+32 (0)476 74 19 18
marijke.bellemans@tomra.com 
www.tomra.com/food 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven