Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Erik-Jan Thur, Marni Fruit:

"Goede vraag paraguyao's, verkoop nectarines en perziken iets kalmer"

Tholen - De afzet van nectarines, perziken en paraguayo's loopt volgens Erik-Jan Thur van Marni Fruit momenteel goed door. "De beschikbaarheid valt me ook niet helemaal tegen, al verschilt die fors per teeltgebied. Wel komt de aanvoer allemaal wat later op gang."

"De vraag is goed, al merk je nu wel dat het vakantietijd is en de weersomstandigheden wat minder zijn. De vraag naar paraguayo's is eigenlijk de hele tijd al goed. Daar zijn er ook wat minder van en klanten zijn ook niet bang om volle pallets te bestellen. Van perziken en nectarines bestellen klanten net wat ze nodig hebben."

"Perziken verkoop ik nu tussen de 5,50 en 6,50 euro. Er wordt in de markt ook meer gevraagd, maar je ziet met hogere prijzen dat de verkoop ook meteen stremt", aldus de importeur. "Dat is beter dan de prijzen voor meloenen, waarvan de markt erg rustig is. Prijzen van watermeloenen liggen rond de 35-40 cent per kilo. Gele worden voor een prijs van 5-5,50 euro voor 9 kilo verkocht, dus dat is ook niet om over een huis te schrijven."

"Het Spaanse kersenseizoen is alweer even voorbij, maar dat was echt een heel goed seizoen, zowel qua volumes, prijs en kwaliteit. Ook het Hollandse kersenseizoen loopt nu alweer snel af. Inmiddels krijgen we alweer de eerste Spaanse Osteen-mango's binnen. Prijzen liggen op een niveau rond de 12-13 euro voor 4 kilo", besluit Erik-Jan. 

Voor meer informatie:
Erik-Jan Thur
Marni Fruit
Gebroken Meeldijk 52 
2991 VD Barendrecht 
+31 (0)180 697 996 
ej@marnifruit.nl 
www.marnifruit.nl