Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Eerste vroege Spaanse granaatappelen op Europese markt

De Spaanse granaatappeloogst is deze week van start gegaan met de eerste rassen met rode schil, voornamelijk Acco en Smith. De komende weken komen dan ook de rassen Valenciana en Wonderful op de markt, en in oktober het ras Mollar.

"De oogst begint iets eerder dan normaal en de gemiddelde opbrengst is hoger dan vorig jaar, waardoor we dit seizoen iets grotere hoeveelheden ter beschikking zullen hebben", zegt Juan Antonio Pons, manager van het Valenciaanse bedrijf Pons Redondo Group.

"De vraag is momenteel hoog en de prijzen zijn goed, want de markten zijn relatief leeg. Het seizoen in Spanje en in andere teeltlanden rond de Middellandse Zee begint nog maar pas", vervolgt hij. "Maar binnen enkele weken zal het aanbod toenemen en dan zal er een prijsaanpassing plaatsvinden", voorspelt Juan Antonio Pons.

Volgens de teler en exporteur worden de eerste Spaanse Acco’s – een extra vroeg ras dat zeer begeerd is – op de Duitse markt voor zo'n € 2,00 per kilo afgezet. En hoewel er op de Europese markt nog granaatappelen uit India zijn, vormen die geen concurrentie voor het Spaanse product. Indiase granaatappelen zijn duurder door de hoge logistieke kosten en halen gemiddeld een prijs van zo’n € 2,80 à
€ 3,00 per kilo.

Pons Redondo distribueert de granaatappelen voornamelijk in Duitsland, Frankrijk, Nederland en Zwitserland.

Voor meer informatie:
Juan Antonio Pons
Pons Redondo Group
Plaza de España 17
46760 Tavernes de la Valldigna (Valencia) - Spanje
+34 669 416 222 
juan@ponsredondogroup.com 

Publicatiedatum: