Online veilingplatform voor dadels gelanceerd

Agthia Group, een toonaangevend voedingsmiddelen- en drankenbedrijf uit de Verenigde Arabische Emiraten, heeft onlangs eZad gelanceerd, een B2B online veilingplatform, waar kopers van over de hele wereld dadels in bulk kunnen kopen bij telers uit de VAE.

eZad maakt de handel in dadels sneller, transparanter en winstgevender voor alle partijen. Het platform wil telers helpen om betere dadels te produceren en groothandelaars om hun omzet te vergroten.

In een eerste fase zal eZad dadels inkopen bij telers in de VAE. Die zullen al vanaf het begin van de oogst in augustus op de markt gebracht worden. Vervolgens plant eZad stapsgewijs ook uit te breiden naar andere landen.

Telers zullen hun dadels op de veiling enkel kunnen aanbieden via een certificeringssysteem dat het product beoordeelt volgens de marktnormen. De kwaliteit zal worden gegarandeerd door de uitgebreide ervaring en reputatie van het dadelbedrijf Al Foah.

De veilinglijst wordt 48 uur lang beschikbaar gesteld op eZad voor kopers over de hele wereld. Kopers kunnen het aanbod filteren op prijs, dadeltype, hoeveelheid en kwaliteit.

Kopers kunnen de dadels ophalen in een van de magazijnen van eZad of kiezen voor aanvullende services zoals opslag, verpakking, behandeling, wassen en aflevering op locaties wereldwijd.

"Het eZad-platform is gecreëerd om transparantie, gemak en standaardisatie te brengen in de dadelsector. Dat doen we door middel van de technologie en de diensten die we leveren. Ons doel is om kleine en grote telers rechtstreeks te koppelen aan kopers van dadels in bulk via een eenvoudig en innovatief platform. Door deze directe link te creëren, verdwijnen voorheen verborgen commissielonen en transportkosten, waardoor kopers een kosteneffectieve oplossing wordt geboden", zegt Alan Smith, CEO bij Agthia Group.

Bron: Trade Arabia


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven