Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Zero Emissie Stadslogistiek geen haalbare kaart voor marktondernemers

Binnensteden gaan straks zones instellen waar alleen emissievrije voertuigen mogen rijden. Voor marktondernemers met een markt binnen zo’n zone zijn de gevolgen vergaand. Ontheffing voor marktondernemers is dan ook de enige oplossing volgens de CVAH.

Zero Emissie is geen haalbare kaart volgens Hannie Heine van CVAH. “Het sluit totaal niet aan bij de realiteit in onze branche. Zero Emissie Stadslogistiek is op korte termijn praktisch en financieel niet haalbaar voor de markt. Op papier klinkt het mooi en we willen natuurlijk allemaal een bijdrage leveren aan een duurzame stadse omgeving, maar het moet wel kunnen!” 

Het standpunt van CVAH is stellig en duidelijk. Ontheffing voor marktondernemers is de enige oplossing. "Er zal een hardheidsclausule moeten komen, waarin uitzonderingen vastgelegd zijn. We weten al dat kermisexploitanten ontheffing gaan krijgen. Dat willen we ook voor marktondernemers. Het werkt voor de markt niet. Het huidige plan is niet haalbaar en realistisch. We verwachten begrip en ook ondersteuning voor marktondernemers vanuit de gemeenten.”

CVAH adviseert marktondernemers om zelf goed op de hoogte te blijven waar Zero Emissie Zones gepland staan. 30 tot 40 gemeenten zijn van plan om zones in te stellen, Groningen, Eindhoven, Den Bosch en Leiden hebben al zones bekendgemaakt. "Bezoek voor actualiteit in zake aangekondigde emissie zones en overgangsregelingen binnen gemeenten de volgende websites: EvoFenedex, Opwegnaarzes en Rijksoverheid. En we raden marktcommissies aan voor dit onderwerp ook lokale betrokkenheid te organiseren met centrum-management of winkeliersverenigingen. Samen bereik je altijd meer."

Een uitgebreide toelichting van Hannie Heine is te lezen in het vakblad De Koopman van augustus 2021.

Voor meer informatie
Hannie Heine
CVAH
+31 (0)6 57604142
hannieheine@msn.com

Publicatiedatum: