Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Raming Zuid-Afrikaanse Valencia verder verlaagd

De Zuid-Afrikaanse focusgroep voor Valencia en Navels is gisteren bijeengekomen en heeft besloten de uitvoerraming verder te verlagen met 235.000 kartons van 15 kg.

De uitvoer van Valencia wordt nu geraamd op 55.475.000 kartons, terwijl aan het begin van het seizoen nog werd uitgegaan van iets minder dan 58 miljoen kartons.

De omvang van het fruit is kleiner dan aanvankelijk werd verwacht, terwijl het uitstekende weer tijdens de bloei en de vruchtzetting en de goede regenval in de nazomer in de noordelijke provincies anders leken aan te geven.

Aan het einde van week 31 was er een verschil van 10 miljoen kartons tussen de hoeveelheid verpakte Valencias (21,3 miljoen kartons) en de reeds verscheepte Valencias (11,7 miljoen kartons) als gevolg van een verloren week van verpakken door de cyberaanval op Transnet Port Terminals.

Verwacht wordt dat de Navels dicht bij de oorspronkelijke oogstraming van 26 miljoen 15 kg kartons zullen eindigen. Aan het eind van week 31 waren 18,6 miljoen kartons navels verscheept.

Publicatiedatum: