Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Sertac Uralkaya van Uralkaya Großhandel over de paddenstoelenhandel:

"We kunnen de vraag nauwelijks bijhouden"

Het Duitse familiebedrijf Uralkaya voorziet sinds bijna drie decennia de meest uiteenlopende bedrijven, de horeca en de foodretail uit Nordrhein-Westfalen van groenten en fruit en met name ook van paddenstoelen. "Van oesterzwammen en cantharellen tot aan reuzenchampignons: we kunnen veel diversiteit aanbieden", zegt Sertac Uralkaya. "Onze producten nemen we af uit Nederland, maar deels ook uit Polen", zegt Sertac. Tot de afnemers telt het bedrijf zowel de groothandel alsook de retail, maar vooral de horeca.


Sertac Uralkaya met zijn vader en senior directeur Nayif Uralkaya

Grote vraag, klein aanbod
Sertac mag weliswaar blij zijn met een goede vraag, maar tegelijkertijd kan hij de vraag niet geheel dekken. "In de zomer was de vraag groot, maar het aanbod ontoereikend. Normaal gesproken verkopen we gemiddeld circa 1.200 kratten, wat dit jaar niet het geval is geweest. We konden weliswaar veel producten uit Polen halen, maar we kunnen de vraag simpelweg niet bijhouden." 

Zo erg als in 'catastrofejaar' 2020, zoals Sertac het noemt, is het ook weer niet. De uitwerkingen van de extreme weerschommelingen zijn ook met het oog op het tekort aan producten merkbaar, maar niet zo sterke als vorig jaar. "De kosten zijn dit jaar gestegen en op sommige plaatsen is er simpelweg slechts gecalculeerd", aldus Sertac. "Champignons worden automatisch duurder, die verkopen we voor 2 euro per kilo. We werken nog met plastic verpakkingen van 3 kg."

Exoten uit Peru en Brazilië
Er is echter ook vraag naar producten zoals bijvoorbeeld avocado's, ananas, limes, watermeloen, cherrytomaten en ijsbergsla. "Bovendien bieden we ook exotisch fruit aan zoals bijvoorbeeld dragonfruit,  carambola en passiefruit. Deze producten nemen we af van een tussenhandelaar in Nederland, die de exoten uit Peru en Brazilië importeert," besluit Sertac.

Voor meer informatie:
Sertac Uralkaya
Uralkaya Gemüse & Obst Großhandel Köln
Marktstr. 10
50968 Köln, Duitsland
+49 163 3597508
uralkaya@hotmail.de 
www.uralkaya.de

Publicatiedatum: