Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Ethy-Gen II-rijpingsconcentraat voor bananen nu ook beschikbaar in Nederland

Ethy-Gen II, een product op ethyleen-basis van Catalytic Generators, is goedgekeurd door het Nederlandse College voor de toelating van Gewasbeschermingsmiddelen en Biociden (Ctgb) voor gebruik bij de bananenrijping. Hoewel niet alle landen producten op basis van ethyleen voor de rijping van fruit beoordelen als gewasbeschermings-middel, doet een aantal dit wel en is goedkeuring vereist. Het bedrijf heeft de lijst met landen waar haar rijpingsproducten zijn toegestaan hiermee uitgebreid. 

Het ethyleen dat wordt geproduceerd door het Ethy-Gen II Ripening Concentrate voldoet aan de strenge standaarden van US-EPA, UK-CRD en nu ook van het Ctgb. “Catalytic Generators streeft ernaar te beantwoorden aan de regelgeving om haar klanten de garantie te geven dat zij met een betrouwbaar product werken," vertelt Greg Akins, voorzitter en CEO van Catalytic Generators.

Ethyleen is geurloos en wanneer het gehalte niet wordt gemeten, kan men niet weten of het aanwezig is in de rijpkamer. Het Ethy-Gen II rijpingsconcentraat heeft een lichtzoete geur die klanten de zekerheid biedt dat het actief is in de rijpkamer. Aangezien Ethy-Gen II wordt vervaardigd van pure ingrediënten kunnen klanten er alle vertrouwen in hebben dat het gebruik ervan veilig en doeltreffend is wanneer het door een Catalytic Generator in ethyleen wordt omgezet. 

Ethy-Gen II Ripening Concentrate is in Nederland beschikbaar via Fresh Produce Instruments. Dit bedrijf kan ook uit voorraad de Easy-Ripe- ethyleengeneratoren van Catalytic Generators leveren.

"De goedkeuring van het Ethy-Gen II Concentrate voor bananenrijping in Nederland is goed nieuws voor rijperijen," zegt Akins. "Dankzij de veilige, voordelige en gebruiksvriendelijke ethyleengeneratoren zullen Nederlandse bananenrijperijen nog efficiënter kunnen werken."

Voor meer informatie: 
Greg Akins
Catalytic Generators, LLC
+1 (757) 855 0191
info@catalyticgenerators.com  
www.catalyticgenerators.com 

Publicatiedatum: