Dieven proberen met boomschudder 10 ton amandelen te stelen in Murcia

Inbraken op teeltbedrijven komen helaas vaak voor in Spanje in de zomermaanden. Dieven gaan ook steeds geavanceerder te werk en zo komt het weleens voor dat telers hun hele oogst eensklaps verliezen. Zo ook onlangs in de gemeente Abanilla, waar twee dieven in de vroege ochtenduren erin slaagden een volledige oogst amandelen van tien ton buit te maken met behulp van een tractor en een boomschudder.

Of toch bijna. Want gelukkig voor de teler zag een agent die op dat moment geen dienst had een tractor zonder lichten aan rondrijden op het perceel, wat hij verdacht vond, aangezien de zon nog niet was opgekomen. Hij waarschuwde zijn collega's van de lokale politie van Abanilla en die rekenden de twee dieven in.

Er werd contact opgenomen met de eigenaar van het teeltbedrijf die vaststelde dat ondertussen ongeveer tien ton amandelen van het ras Marcona waren geoogst. Later werd 5.320 kilo van de buit nog teruggevonden in een magazijn in Barinas dat eigendom is van een familielid van een van de verdachten.

Bron: Murcia Today


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven