Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
USDA: aanvoer AGF-producten VS – Mexico – Canada

Beschikbaarheid grote Mexicaanse avocado's blijft beperkt

De aanvoer van avocado's uit Mexico via Texas zal naar verwachting ongeveer op hetzelfde niveau blijven nu er volledig is overgegaan op het fruit van de nieuwe oogst. De beschikbaarheid van grote maten blijft beperkt. De vraag naar de maten 32 tot en met 40 is groter dan het aanbod en daarom wordt er ook uitgeweken naar beschikbare voorraden Peruaans of Californisch product.

De goede vraag breidde zich vorige week ook uit naar kleinere maten met hogere prijzen. Voor Peruaanse import die de VS binnenkomt via de havens van Miami, Philadelphia en New York zullen de volumes naar verwachting ook ongeveer gelijk blijven. Er was handel in zowat alle maten, maar de prijzen voor maat 48 vielen iets hoger uit, terwijl die voor de overige maten over het algemeen ongewijzigd bleef. De aanvoer vanuit Zuid-Californië zal naar verwachting ongewijzigd blijven. Er werd handel gevoerd in alle maatvoeringen en de prijzen waren over de hele lijn gestegen, behalve voor maat 84. De vraag blijft redelijk goed, omdat de markt reageert op het gebrek aan aanbod van grotere maten uit Mexico.

Blauwe bessen
De aanvoer van blauwe bessen uit Oregon en Washington zal naar verwachting ongewijzigd blijven, want ook deze week wordt het weer warm. De verhandelde hoeveelheden waren vorige week niet echt groot en de prijzen waren iets hoger door de eerder krappe voorraden. De variëteiten die op de markt kwamen, waren onder andere Bluecrop, Legacy, Liberty, Calypso en Hot Shot. Hoge vrachttarieven en fruit uit concurrerende teeltgebieden beperkten de afzet van product van de oostkust. De aanvoer vanuit de Canadese provincie Brits-Columbia via de Amerikaanse noordwestelijke staat Washington zal naar verwachting gelijk blijven nu de oogst van het Elliot-ras van start gaat. Er wordt opnieuw warm weer voorspeld na wat regen van het afgelopen weekend in de teeltgebieden.

De verhandelde volumes waren vorige week eerder beperkt tot matig en ook al waren de prijzen iets gestegen, er werd een breed scala aan prijzen gerapporteerd. De aanvoer van blauwe bessen uit Michigan zal naar verwachting verder dalen, zoals gebruikelijk is in deze tijd van het jaar. De verhandelde volumes waren eerder bescheiden, de prijzen hadden een daling ingezet en de kwaliteit is wisselend geworden.

De eerste Peruaanse ladingen zijn de VS reeds binnengekomen via Zuid-Californië en via Philadelphia en New York City. De aanvoer per boot via beide kusten zal naar verwachting toenemen, met veel verhandelde volumes aan de westkust en iets minder aan de oostkust. Binnenkort verwacht men ook de eerste binnenkomsten van blauwe bessen uit Mexico.

Klik hier voor het volledige USDA-rapport.

Publicatiedatum: