Salades populair in Zuid-Korea door trend naar gezond voedsel

De populariteit van salades als een volledige maaltijd neemt toe in Zuid-Korea. Salades werden ooit gezien als een bijgerecht, maar een toenemend aantal mensen, vooral de jongere generaties, kiest nu voor salades als hoofdgerecht naarmate de vraag naar gezond voedsel toeneemt.

"Ik eet te veel koolhydraten bij een volledige maaltijd", zegt de 33-jarige kantoormedewerker Baek Ji-hyun. "Ik hou ervan om op natuurlijke wijze voldoende vitamines en vezels op te nemen door elke dag een salade te eten."

Volgens een onderzoek uitgevoerd door de Korea Agro-Fisheries & Food Trade Corporation zei meer dan 20% van de Zuid-Koreanen dat ze meer salades zijn gaan consumeren na de uitbraak van het coronavirus.

Om op deze vraag in te spelen, openen voedingsbedrijven saladerestaurants en investeren restaurants ook meer middelen in de ontwikkeling van verschillende soorten salades. De Pig in the Garden saladerestaurantketen van SPC Group zag zijn omzet van januari tot en met juli met 68% j-o-j stijgen. Salady, een andere franchiseketen voor salades, opende vorige week zijn 200ste winkel.

"We hebben geen enkel restaurant zien sluiten na 2019, zelfs niet tijdens de coronacrisis", aldus een woordvoerder van Salady. "We hebben dit jaar meer dan 90 nieuwe verkooppunten geopend."

De markt voor salades bedroeg vorig jaar € 823 miljoen, een stijging van 21% tegenover de € 676 miljoen van 2019, zo blijkt uit gegevens van het Korea Rural Economic Institute (KREI).

Het cijfer voor 2019 was met slechts 5% gestegen ten opzichte van de € 642 miljoen een jaar eerder. "Het gebruik van groenten door restaurants en voedseldistributeurs neemt snel toe, in lijn met de groeiende aandacht van de consument voor gezonde en gemakkelijk te nuttigen producten", zegt Kim Sang-hyo, woordvoerder van KREI.

"Ik dacht niet dat alleen groenten eten genoeg zou zijn voor een maaltijd", zegt Kim Jeong-hun, een 45-jarige kantoormedewerker. "Maar ik probeerde een salade uit toen ik met mijn jongere collega's uit eten ging en ik was er al snel van overtuigd dat salades ook als een maaltijd kunnen worden beschouwd, omdat ze ook met brood, vlees en maïs kunnen worden geserveerd."

Bron: Korea Joonang


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven