Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Marcel van Rooijen, Trofi:

"Afzet Keitt lichtpuntje op de mangomarkt"

Tholen - Het mangoseizoen vanuit de Dominicaanse Republiek, Costa Rica en Puerto Rico, is aan het einde van het seizoen gearriveerd. "Het fruit is net sterk genoeg en de afzet op de vrije markt stagneert, waardoor de prijzen in een vrije val zijn beland", vertelt Marcel van Rooijen van Trofi. 

Ook Senegal levert volgens de importeur de laatste drie weken zwak fruit. "Dat resulteert in veel kwaliteitsproblemen en een vrije markt zonder vraag. De laatste aankomsten zijn deze week en dan is het uithuilen geblazen."

Ook voor Braziliaanse mango's is de markt in mineur. "Bij Palmer zien we dat door een overvloedige aanvoer naar Spanje de afzet in Noord-Europa stagneert. Bij Tommy Atkins zien we juist dat de traditionele afzet richting Oost-Europa stilligt. Ook hier weinig vreugde en weinig navraag. Het is wat de gek ervoor geeft", constateert Marcel. 

Het positieve nieuws komt van de Keitt-mango's. "Die markt was tot twee weken geleden ook in mineur, maar krabbelt nu aardig op. Ook supermarkten kiezen voor Keitt dankzij de smaak en verbeterde shelf life, zodat we zonder noemenswaardige problemen de komende weken onze klanten van een goed product kunnen voorzien."

Voor meer informatie:
Marcel van Rooijen
Trofi
Harnaschdreef 10
2635 BT Den Hoorn
+31 (0)180 330825
marcel_van_rooijen@trofi.nl  
www.trofi.nl