Fruithandelaar was doelwit vergisontvoering

De politie in Rotterdam is onder leiding van het Openbaar Ministerie (OM) een groot onderzoek gestart naar de vergisontvoering. Afgelopen week heeft een mogelijk subject van de ontvoerders zich gemeld bij de politie. 

Cocaïne
De politie vermoedt dat de ontvoering te maken heeft met een partij cocaïne. Het zou gaan om 1.899 kilo die op 28 juli 2021 is onderschept in de haven van Antwerpen. 

Op dit moment zit een groot rechercheteam op de zaak. Het team heeft nauw contact met de politie uit Noord-Holland. Er zijn nog geen aanhoudingen verricht. De politie en het OM doen verder geen mededelingen. 

Afgelopen week werd een Hoofddorper ontvoerd, maar hij bleek de verkeerde. Eigenlijk had een zakenman uit Alblasserdam in de bus moeten zitten. De man is gelieerd aan meerdere ondernemingen die op papier in een leeg bedrijfspand in Zwijndrecht zitten of zaten. Op dat pand werd zaterdagochtend vroeg een aanslag gepleegd, zo meldt de Telegraaf.

Volgens de krant heeft de man in de afgelopen decennia in het hele land meerdere bedrijven voor de import van fruit gehad, die failliet zijn gegaan. Twee van de bedrijven waren bijvoorbeeld gevestigd in Brunssum en Hoensbroek.

Bron: OM / Telegraaf


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven