Universiteit Gent onderzoekt socio-economische gevolgen waterbeperking voor teeltsector

Universiteit Gent voert in opdracht van Boerenbond, Fevia, Vegebe en Belgapom een onderzoek uit om de socio-economische impact in kaart te brengen ten gevolge van waterbeperking in de teeltsector. Om dit onderzoek uit te voeren, verzamelen ze data via een enquête.
 
De studie bouwt op de principes van het huidige afwegingskader over watergebruik tijdens droogte en waterschaarste van de Vlaamse overheid. De scenario's in deze studie zijn een projectie van het afwegingskader en zijn niet de realiteit.

Afwegingskader 
Om veerkrachtig te kunnen reageren op een waterschaarste werkte de Vlaamse overheid met de betrokken maatschappelijke deelnemers een afwegingskader uit dat voorzorgsmaatregelen en prioritair watergebruik kan bepalen in aanloop naar of tijdens waterschaarste. Het afwegingskader is een hulpmiddel voor beslissingsnemers om tijdens periodes van extreme droogte en dreigende waterschaarste doordachte en wetenschappelijk onderbouwde maatregelen te nemen om de kans op waterschaarste en de gevolgen ervan te beperken. Zo vormt het een grote stap vooruit in de onderbouwing van het reactief droogtebeleid in Vlaanderen.

Klik hier voor een video over het afwegingskader

Klik hier om de enquête in te vullen

Bron: Universiteit Gent


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven