Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Kees Schouten, Altena Potatoes:

"Goede aardappelverkoop binnenlandse markt, export laat het nog een beetje afweten"

Tholen - De afzet van gewassen aardappelen naar supermarkten en groentewinkels loopt volgens Kees Schouten van Altena Potatoes uit Veen momenteel goed door, ondanks de vakanties. Op het exportfront is het echter nog rustig. "Normaal komt in deze periode West-Afrika al meer om de hoek kijken. Er gaan al wel wat aardappelen naar Ivoorkust, maar normaal is er deze tijd van het jaar al meer vraag."

Desondanks zit de stemming op de aardappelmarkt er goed in. "Vorige week hadden we nog prijzen rond de 25 cent. Inmiddels is het prijsniveau wel wat gezakt, maar vooral bij de boer heerst er een goede stemming, dus je hebt kans dat de prijs voorlopig nog wel op een heel redelijk niveau zal blijven", verwacht Kees. 

"De vraag is hoe groot het aanbod dit jaar zal zijn, maar dat zullen we pas zien als de laatste aardappelen zijn gerooid. Mijn indruk is dat het beeld voor de middelvroege en late rassen sterk wisselt. Hier in de regio zit de grofte er nog niet echt in, maar dat kan met de late rassen nog wel bijtrekken. Maar het kan nog alle kanten op, ook wat betreft de prijs!"

Voor meer informatie:
Kees Schouten
Altena Potatoes
Veensesteeg 15
4264 KG Veen 
+31 (0) 416 392 565
Mobiel: +31 (0)6 53 127 488
kees@altena-bv.nl      
www.altenapotatoes.com