Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Mohammed Elkhtib, Zamel, Egypte:

"We zullen moeten concurreren met de Indiase mango's en granaatappelen"

"Voor Egyptische telers en exporteurs breken drukke tijden aan. Het mango- en granaatappelseizoen is weer begonnen en beide fruitsoorten zullen moeten concurreren met de producten uit India," zegt Mohammed Elkhtib, exportmanager van Zamel, een Egyptische AGF-exporteur. "De eerste Egyptische granaatappelen werden geplukt aan het begin van de maand. Maar ook het mangoseizoen is weer van start gegaan met de variëteiten Naomi, R2 en Kent. Zeer binnenkort komen daar dan ook de Keitt-mango's bij. Er zijn uitdagingen zat dit seizoen, want we zullen moeten opboksen tegen zowel de mango's als de granaatappelen uit India. Maar als je het mij vraagt, is de smaak van onze Egyptische mango’s en granaatappelen beter dan die van het Indiase en Pakistaanse fruit."

Elkhtib: "De vraag naar mango's is in deze tijd van het jaar altijd hoger dan de vraag naar granaatappelen. En dat heeft veel te maken met de beschikbare rassen, want de populaire Wonderful-granaatappelen duiken pas iets later in het seizoen op. Er is doorgaans veel vraag naar Egyptische mango's in Europa en in de Golfstaten. Ik verwacht dat de bestellingen voor beide fruitsoorten de komende maanden zullen binnenstromen. Ook al is onze belangrijkste markt tot nu toe Europa, we verwachten een nog grotere vraag vanuit de Golfstaten."

Hoewel de Egyptische exporteur het de komende weken al druk genoeg zal hebben, zullen ook de Egyptische uien in dezelfde periode veel tijd in beslag nemen. Elkhtib denkt dat er dit jaar grote kansen liggen voor Egyptische uien: "Een ander belangrijk product voor Egypte is de ui. De prijzen voor Egyptische uien zouden de komende weken moeten stijgen, omdat India zijn uien niet kan exporteren vanwege transportproblemen. Het zou wel eens kunnen zijn dat Egypte dit seizoen enorme hoeveelheden uien aan de wereld gaat leveren."

Voor meer informatie:
Mohammed Elkhtib
Zamel For Import & Export
Tel: +20 109 064 6606
sales@zamelfruit.com 
www.zamelfruit.com 
www.linkedin.com/company/zamel-fruits/ 

Publicatiedatum: