Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Firstfruits Consulting brengt Zuid Afrikaanse citrustelers naar hoger niveau

Firstfruits Consulting sloot zich begin vorig jaar aan bij ANB Investments, waardoor ze sindsdien deel uitmaakt van de ANB Group, die marktleiders omvat als Indigo Fruit Farming, verschillende verpakkingsfaciliteiten en merken zoals ClemenGold® voor mandarijnen, LemonGold® voor pitloze citroenen en Sweet C®. 

Het adviesbureau bestaande uit experten in tuinbouw en bodemkunde richt zich vooral op de citrusteelt, maar biedt ook diensten aan op het gebied van administratie- en datamanagement.

Citrii-software
Operationeel manager Eugenie-Lien Louw merkt op dat deze nieuwe samenwerking met de ANB Group het adviesbureau toegang geeft tot waardevolle middelen, waaronder de diensten van een intern softwarebedrijf, Citrii.

Het team van Citrii ontwerpt software voor teeltmethoden zoals irrigatie, informatiewinning en gewasbescherming, alle beschikbaar op één live platform. De gegevens van het systeem kunnen eenvoudig worden geïmporteerd in bijvoorbeeld het Zuid-Afrikaanse Phytclean-systeem dat de aanwezigheid van citrusplagen monitort. De software is ook beschikbaar voor particuliere citrustelers.

Rechts: citrus besproeid met Screen Duo om verliezen door zonnebrand te verminderen (foto's aangeleverd door Firstfruits Consulting)

Er is ook een handleiding met goede praktijken voor mandarijnenteelt opgesteld op basis van de beste praktijk-voorbeelden waar Indigo Farms en haar telers zich aan houden.

Boombeheer cruciaal bij mandarijnen
"Aan de teelt van mandarijnen moet je extra zorg besteden. Boombeheer is van cruciaal belang en omdat het een hoogwaardig gewas is, is de kwaliteit van het fruit essentieel. We gebruiken de software voor mandarijnen en ander citrus, maar we onderzoeken momenteel of het gebruik ervan ook mogelijk is in de avocadoteelt", zegt Zander de Witt, verantwoordelijke Continuous Improvement bij Citrii.

Bij een bezoek aan een teeltbedrijf beoordeelt Firstfruits Consulting de bestaande systemen en identificeert het de factoren die het grootste voordeel zouden opleveren als ze onmiddellijk zouden worden geïmplementeerd, met behulp van gestandaar-diseerde protocollen en best practices.

Rechts: een expert van Firstfruits inspecteert de bodem in een citrusboomgaard in Voor-Paardeberg

"Het is ons doel om telers te helpen hun bedrijf naar een hoger niveau te tillen en door onze band met de grotere ANB Group hebben we nu toegang tot deskundige entomologen en plantpathologen", merkt Eugenie-Lien op.

De diepgaande en ruime service die Firstfruits Consulting en de agri-softwarecomponent bieden, inclusief managementadvies, wordt momenteel geïmplementeerd binnen de Groep en bij aangesloten telers.

Voor meer informatie:
Firstfruits Consulting
+27 21 001 3134
info@1stfruits.co.za
www.1stfruits.co.za

Publicatiedatum: