Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Areaal zoete aardappelen Egypte 30% toegenomen

Het Egyptische zoete aardappelseizoen is begonnen, maar de markt zit nog niet echt mee. De vraag is vrij laag, omdat de VS nog veel product in de bewaring heeft. Na het succesvolle seizoen van vorig jaar hebben de Egyptische telers hun areaal dit seizoen met ongeveer 30% verhoogd.

Na een geweldig seizoen voor de Egyptische zoete aardappelen vorig jaar, besloten de telers uit te breiden om dit seizoen te profiteren van meer omzet, legt Reda Ezz, oprichter van zoete aardappelexporteur All Fresh Egypt, uit. "Hoewel het areaal zoete aardappelen met 30% is toegenomen ten opzichte van vorig jaar, is de Europese markt nog niet klaar voor het nieuwe seizoen. In de Verenigde Staten zijn nog enorme voorraden zoete aardappelen beschikbaar, dus de vraag is op dit moment niet goed. Het afgelopen seizoen eindigde met bevredigende afzetprijzen voor de Egyptische zoete aardappeltelers, waardoor zij het areaal met zoete aardappelen hebben uitgebreid."

Maar deze investeringen betalen zich dit jaar volgens Ezz misschien niet terug, omdat de prijzen de gestegen kosten waarmee de Egyptische telers te maken hebben gehad, niet dekken. "De verkoopprijzen op de Europese markt dekken niet de Egyptische kosten per hectare, noch de kosten voor het vervoer en het verpakkingsmateriaal, aangezien deze prijzen onlangs met 30 procent zijn gestegen in vergelijking met voorgaande jaren."

Ezz: "Het Egyptische zoete aardappelseizoen wordt beschouwd als een lang seizoen, aangezien het elk jaar van half juli tot maart begint. De huidige oogst wordt gekenmerkt door een hoge kwaliteit en grote maten in vergelijking met vorig jaar, dankzij de stabiliteit van de weersomstandigheden die nodig zijn voor de zoete aardappelteelt in Egypte. Onze doelmarkt is de Europese markt, met name Nederland, Engeland en Duitsland. All Fresh Company exporteerde vorig seizoen meer dan 8.000 ton en streeft ernaar dit seizoen jaarrond 12.000 ton te exporteren," besluit Ezz optimistisch.

Voor meer informatie:
Reda Ezz
All Fresh Egypt
+20 101 6151498
allfreshegypt@gmail.com 

Publicatiedatum: