Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Turkse citroenoogst gaat officieel van start op 20 augustus

Deze week gaat de Turkse citroenoogst officieel van start. Vorig seizoen kan worden omschreven als een ramp, maar de vooruitzichten voor dit seizoen zijn veel beter, zegt een Turkse citroenexporteur. In het algemeen is het weer goed geweest en dat heeft geleid tot bevredigende volumes. Ook de citroenprijzen zijn momenteel hoog in Europa, waardoor de vraag naar Turks product naar verwachting behoorlijk goed zal zijn.

Volgens Coskun Eren, marketingmanager van de Turkse fruitexporteur Eren, is de teelt een stuk beter verlopen dan vorig jaar. "De volumes zijn aanzienlijk en de kwaliteit is beter. De overheid heeft aangekondigd dat de oogst van de Meyer-citroen op 20 augustus officieel van start kan gaan en we gaan ervan uit dat de eerste Interdonato-citroenen rond de derde week van september geplukt zullen worden."

Eren is ervan overtuigd dat het bedrijf nu beter is voorbereid op de uitdagingen die zich ook vorig jaar stelden. “We hebben de uitdagingen nog niet het hoofd moeten bieden, aangezien het seizoen nog niet is begonnen. Ik zou zeggen dat het grootste probleem vorig jaar de naleving was van de nieuwste EU-regelgeving die in oktober 2020 werd ingevoerd met betrekking tot enkele nieuwe MRL-waarden. Dit jaar heeft de EU ze in februari opnieuw herzien, maar we zijn nu veel beter voorbereid. Vorig jaar hebben we de meeste van onze klanten kunnen beleveren die strikte MRL-regels hanteren en dit jaar streven we ernaar ze alle zonder uitzondering te voorzien van ons fruit.”

Eren verwacht dat de opbrengst in Turkije binnen de normen van een normaal jaar zal liggen, maar toch iets hoger dan in 2020. "De oogstprognoses voor dit seizoen zijn prima, zowel voor Interdonato als Meyer. Dat komt vooral omdat we vorig jaar minder oogst hadden en omdat we dit jaar minder last hebben gehad van plotse hitte of vorst. Maar het gebrek aan regen en de constante opwarming van onze planeet zal er wel voor zorgen dat de maten kleiner zullen zijn. We verwachten dan ook een gemiddelde maatvoering voor zowel Meyer als Interdonato. De citrusprijzen in de EU zijn momenteel hoog, dus ik denk dat de vraag goed zal zijn. We hopen echt dat de wereld zo snel mogelijk over de pandemie heen komt nu de vaccinaties behoorlijk opschieten.”

"Onze belangrijkste markten voor citroenen zijn Rusland, de EU, het Verre Oosten en Noord-Amerika. We zijn een bedrijf dat levert aan de retail en dat bekend staat om zijn deskundigheid op het gebied van MRL-normen en om zijn certificaten. We leveren steeds de geschikte kwaliteit voor de supermarktketens en we kunnen werken met grote programma's. Elk jaar voegen we nieuwe ketens toe aan ons portfolio en dit jaar streven we ernaar om minimaal twee nieuwe grote supermarkten te beleveren. We zijn behoorlijk enthousiast over het nieuwe seizoen. Maar vorig jaar was echt een slecht jaar. De kwaliteit was niet altijd goed, de prijzen waren laag, de vraag was ondermaats en de mensen hadden het echt moeilijk. We hopen op een veel beter jaar en dat we met schone lei kunnen beginnen en zo vorig jaar vlug kunnen vergeten”, besluit Eren.

Voor meer informatie:
Coskun Eren
Eren
+90 533 695 5802
coskun@erentarim.com 
www.erentarim.com 

Publicatiedatum: