Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Zwitserse douane maakt moderniseringsslag

De Zwitserse douane is op 1 januari 2018 gestart met het moderniseren en digitaliseren van de Federale Douaneadministratie. Dit project, dat eind 2026 afgerond zal zijn, komt langzamerhand in een fase waarbij bedrijven zich moeten gaan oriënteren op noodzakelijke veranderingen in hun IT-processen. Veel Nederlandse bedrijven hebben filialen in Zwitserland of gebruiken Zwitserland als transitland.

Douane-, belasting- en heffingsprocessen worden vereenvoudigd, geharmoniseerd en volledig gedigitaliseerd. Efficiëntere processen en digitale netwerken hebben als doel een betere veiligheid voor de Zwitserse bevolking en bedrijven. Daarnaast is de organisatie na de reorganisatie beter uitgerust de uitdagingen omtrent grensoverschrijdende criminaliteit en illegale migratie het hoofd te bieden.

Het DaziT-programma is het sleutelelement in de modernisering en digitalisering van de Federale Douaneadministratie.  DaziT refereert aan  ‘dazi’, het Reto-Romaanse woord voor 'douane' en voor ‘verandering’. DaziT is meer dan een digitaliserings- en IT-project. Ook de hele douaneorganisatie verandert fundamenteel.

Via deze link tref je een video aan die inzicht geeft in de gevolgen van de veranderingen.

Bron: Evofenedex

Publicatiedatum: