Regen en overstromingen hebben oogst Luxemburg getroffen

In de maand juli viel driemaal zoveel regen als normaal, wat voor heel wat ongerustheid zorgde bij de Luxemburgse telers. Het grootste deel van de jaarlijkse planning in de tuinbouwsector wordt tijdens de winter gemaakt, maar het blijft onmogelijk te voorspellen welke weersomstandigheden zich in de loop van het jaar precies zullen voordoen. Momenteel hebben de boeren en telers het vooral moeilijk met de bodem van sommige van de getroffen akkers, die zo zacht is geworden dat tractoren er nu niet meer kunnen rijden.

Sommige processen zijn moeilijker geworden zonder het gebruik van machines, zoals het oogsten van uien. Toch profiteren andere gebieden juist van de ongewone watermassa's, aldus Jean-Claude Müller van Contern: "Gelukkig zorgt de regen ervoor dat het gras weer beter gaat groeien, zodat de boeren hun reserves weer kunnen opbouwen na de afgelopen droge jaren. Op dezelfde manier profiteren zowel kool als selderij van het extra wateraanbod."

Volgens today.rtl.lu blijft het duidelijk dat noch droogte noch een teveel aan regenwater bijzonder gunstig zijn voor de agrarische sector, en het valt nog af te wachten hoe de komende oogsten uiteindelijk zullen uitpakken.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven