Total Exotics kiest voor Liquidseal

Het aanbrengen van coating op avocado’s in het land van herkomst biedt grote voordelen

In 2020 is Total Exotics, een rijpingsbedrijf gespecialiseerd in avocado's en mango's, een samenwerking aangegaan met Liquidseal om de houdbaarheid van hun avocado's te verlengen. "We waren geïnteresseerd in het verlengen van de houdbaarheid en het verminderen van voedselverspilling", zegt Anneke Bouman van Total Exotics. "De eerste gesprekken en proeven vonden plaats in 2019 en we zijn vorig jaar officieel onze samenwerking gestart", voegt ze eraan toe.


Liquidseal heeft een vloeibare coating ontwikkeld die op twee verschillende manieren kan worden aangebracht. De coating kan op het product worden gespoten, of het product kan in de coating worden ondergedompeld. Total Exotics heeft ervoor gekozen om de coating in het land van herkomst aan te brengen, voordat de avocado's aan de lange reis naar hun eindbestemming beginnen. “Het aanbrengen van de coating in het land van herkomst biedt een grote meerwaarde”, zegt Victor Monster van Liquidseal. “Hoe eerder de coating wordt aangebracht, hoe beter het resultaat. Met de behandeling in het land van herkomst profiteert Total Exotics volledig van alle voordelen van de coating, waardoor de houdbaarheid van het fruit wordt gemaximaliseerd. Hierdoor onderscheiden hun avocado’s zich echt van die van andere importeurs", zegt hij.


Geen zorgen tijdens lange transittijden
"De reis duurt vaak twee tot drie weken, maar soms is ons product vier weken onderweg over zee. In tijden als deze, waarin de logistiek onvoorspelbaar is, geeft het ons de geruststelling dat het product nog steeds in uitstekende staat zal aankomen."

Het aanbrengen van de coating is optioneel voor de leveranciers van Total Exotics. Hoewel het bedrijf zijn leveranciers aanmoedigt om de coating aan te brengen, hebben ze nog steeds de keuze. "Omdat het een kleine extra handeling is en slechts een beperkte investering vereist, zien de meeste van onze leveranciers er het voordeel van in en brengen ze de coating graag op hun product aan. Dit geldt met name voor leveranciers waarmee we al heel lang samenwerken”, aldus Bouman. "Vanwege het succes is Total Exotics momenteel bezig met het liquidsealen van de volle 100 procent van de avocado's die het bedrijf verscheept vanuit Colombia en Peru."

Avocado's worden ondergedompeld in Liquidseal.

Kwaliteitsborging blijft cruciaal
Hoewel bewezen is dat de coating van Liquidseal de houdbaarheid verlengt, geeft Monster toe dat het geen wondermiddel is. Na het aanbrengen van de coating is het nog steeds belangrijk om de avocado's te behandelen zoals ze normaal zouden worden behandeld. "Kwaliteitscontrole in de hele toeleveringsketen blijft net zo belangrijk als bij avocado’s zonder coating", zei Monster. "Als de kwaliteitscontrole ongewijzigd blijft, zien we een langere houdbaarheid. Dit leidt er hopelijk toe dat consumenten minder voedsel weggooien, want de meeste voedselverspilling vindt nog altijd plaats op consumentenniveau."

Scandinavië is koploper
Scandinavië is op dit moment koploper in het aanbieden van Liquidseal avocado's. "We werken samen met COOP-supermarkten in Denemarken, Noorwegen en Zweden, maar willen ook uitbreiden naar het VK, Ierland en Duitsland", zegt Bouman. Niet alleen is de consumptie van avocado's in Scandinavië erg hoog, de Noord-Europese landen zijn ook erg vooruitstrevend als het gaat om duurzaamheid. Ze hoopt dat meer landen hun voorbeeld zullen volgen.

Uitbreiding
Total Exotics begon Liquidseal te gebruiken op avocado's, verreweg het grootste product in hun assortiment. Vanwege de succesvolle resultaten wil het bedrijf ook uitbreiden naar mango zodra het Braziliaanse en Peruaanse mangoseizoen van start gaan. Naast coatings voor avocado's biedt Liquidseal ook coatings voor mango's, papaja's, meloenen en citrus. De behandeling van fruit is eerder recent, want het bedrijf begon oorspronkelijk in 2005 met houdbaarheidverlengende coatings voor leliebollen en rozen.

Mango wordt besproeid met Liquidseal.

Hieronder vind je een video over de samenwerking tussen Liquidseal en Total Exotics. Ondertitels zijn beschikbaar in vier verschillende talen.

Voor meer informatie:
Victor Monster
Liquidseal Fruits BV
+31 (0)71 3014314
info@liquidseal.nl
www.liquidseal.nl

Anneke Bouman
Total Exotics BV
+31 (0)180 644 040
anneke@totalexotics.com
www.totalexotics.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven