2de kwartaal 2021

Netto-omzet Fresh Del Monte Produce stijgt met 5% naar € 970 mln

Del Monte Produce rapporteerde deze week zijn financiële resultaten voor het tweede kwartaal eindigend op 2 juli 2021:

De netto-omzet steeg met 5% tot € 970 mln voor het tweede kwartaal van 2021, vergeleken met
€ 920 mln in de periode van het voorgaande jaar.

De brutowinst bedroeg € 93 mln voor het tweede kwartaal van 2021, wat een stijging betekent van 40%, vergeleken met de periode van het voorgaande jaar; en de brutowinstmarge steeg van 7,2% in de periode van het voorgaande jaar tot 9,6% in het tweede kwartaal van 2021.

Het netto-inkomen bedroeg € 40 mln, vergeleken met € 15 mln in de periode van het voorgaande jaar, en de verwaterde winst per aandeel bedroeg € 0,84 voor het tweede kwartaal van 2021, vergeleken met
€ 0,32 in de periode van het voorgaande jaar.

De aangepaste EBITDA (3) bedroeg € 71 mln voor het tweede kwartaal van 2021, vergeleken met € 53 mln in de periode van een jaar eerder.

"Onze sterke prestaties tijdens het tweede kwartaal van 2021 weerspiegelen de versoepelde beperkingen op sociale bijeenkomsten in enkele van onze belangrijkste markten, vergeleken met de periode van het voorgaande jaar," verklaarde Mohammad Abu-Ghazaleh, voorzitter en directeur. "Onze ananas-, vers gesneden fruit- en bereide voedingsproducten leidden de groei van de omzet en winstgevendheid, ondanks inflatie- en kostendruk, die naar verwachting zal aanhouden."

De netto-omzet voor het tweede kwartaal van 2021 steeg met € 41 mln, of 5%, in vergelijking met de periode van het voorgaande jaar. De stijging van de netto-omzet was voornamelijk te danken aan een hogere netto-omzet in de bedrijfssegmenten verse producten en producten met toegevoegde waarde en andere producten en diensten van de vennootschap.

Het bedrijfsinkomen voor het tweede kwartaal van 2021 steeg met €22 mld, of 79%, en het aangepast bedrijfsinkomen (3) steeg met €14 mld, of 39%, in vergelijking met de periode van het voorgaande jaar. De stijging van het bedrijfsresultaat was voornamelijk te danken aan een hogere brutowinst, gedeeltelijk tenietgedaan door hogere verkoop-, algemene en administratieve kosten.

Klik hier om het volledige persbericht te lezen.

Voor meer informatie:
freshdelmonte.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven