Culinair muziektheater over akkerbouwers in transitie

Grondproeven bij Boer Ted

Afgelopen week ging de nieuwste voorstelling van Titia Bouwmeester in première bij Boer Ted op knolselderijboerderij Vaalburg in Zuidschermer. Het gaat om de voorstelling ‘Grondproeven’, een muzikaal en culinair muziektheater over akkerbouwers in transitie en loopt nog t/m 15 augustus.

Het publiek schuift in de tweeënhalf durende theatrale dinerbeleving aan in een muzikaal pop-up restaurant met uitzicht op de knolselderij akkers. Tussen gestapelde kuubkisten serveerde een team van theatermakers, muzikanten en acteurs een verrassend vegetarisch driegangendiner doorsneden met muzikale scenes. Sissende pannen, gillende staafmixers en een 2-mans band geven muzikale kleur aan een actueel discours over de landbouw.

Op speelse en muzikale wijze belichten de makers de consequenties van de Europese Green Deal. Om de klimaatdoelstellingen te halen moet in 2025 een kwart van de landbouwgrond biologisch zijn. Dat betekent dat akkerbouwers én consumenten moeten kiezen: gangbaar blijven of omschakelen naar biologisch. Maar wanneer schakel je om?

De regisseur van de voorstelling Titia Bouwmeester is vegetarisch chef-kok. Zij verwerkt de knolselderij van Ted tot nieuwe gerechtjes zoals een gerookte knolselderij medaillon, knolselderij citroenijs.

Meer informatie op www.karavaan.nl 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven