Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

"Timing beursgang Dole was ongelukkig"

De introductie van de aandelen op de New York Stock Exchange liep afgelopen vrijdag uit op een teleurstelling. Het nieuwe aandeel (de naam werd gewijzigd in Dole plc) sloot vrijdag $1,5 lager dan de uitgifteprijs van $16. Op maandag na de opening trok de koers weer bij rond de $15, altijd nog stevig onder de uitgifteprijs. Naast de introductie van bestaande aandelen werden ook nieuwe aandelen uitgegeven, zo meldt het Financieel Dagblad. De timing van de beursintroductie was ongelukkig, constateert ceo Rory Byrne tegenover persbureau Bloomberg. "Er waren deze week 23 bedrijven met een beursgang."

In 1985 noteerde Dole al op de beurs onder vastgoedmagnaat David Murdock. Diezelfde Murdock haalde Dole in 2003 weer van de beurs. Onder Murdocks regime was het bedrijf intussen wel uitgegroeid van een lokale ananasproducent naar een wereldwijde fruit- en groentereus. Murdock herhaalde dit trucje tussen 2009 en 2013: hij noteerde Dole in 2009 aan de beurs en lijfde het bedrijf in 2013 weer privé in. De nieuwe combinatie behaalde vorig jaar een proforma bedrijfsresultaat van $208 mln bij een omzet van $9 mrd.

Klik hier voor om het FD-artikel te lezen

Publicatiedatum: