Kinderappel Pink Lady vanaf komend seizoen in kleuren van de Minions

Om het grootste deel van de oogst te benutten en afval terug te dringen, introduceerde Pink Lady Europa 10 jaar geleden PinKids® : de mini Pink Lady voor kinderen. Het zusje van Pink Lady is in bijna 10 jaar flink gegroeid. Met 6.400 ton verkochte appelen dit seizoen in 17 landen, beleeft PinKids haar mooiste seizoen. 

Wat de belangrijkste markten betreft, lopen het VK en Ierland voorop met 40% van de volumes, gevolgd door Nederland met 16%. Spanje en Frankrijk, 2 teeltlanden, komen respectievelijk op de 4e plaats (11%) en op de 6e plaats (9%).


Op dit moment is PinKids te vinden in 50 winkels (dit waren er 5 jaar geleden nog maar 25) en blijft het appeltje zich ontwikkelen in lijn met de verbintenissen van Pink Lady Europa op het vlak van duurzame ontwikkeling: om plastic voor eenmalig gebruik te elimineren zijn de bakjes nu voor 100% gemaakt van FSC-gecertificeerd karton, afkomstig van hout uit duurzaam beheerde bossen en zijn ze volledig recyclebaar.

Bovendien komt Pinkids dit seizoen met een vernieuwde identiteit en wordt het appeltje nog aantrekkelijker voor de jongsten dankzij een nieuw dynamisch, eenvoudig en leuk design, ontworpen door het bureau Wonderful en Pink Lady Europa. In het volgende seizoen zal PinKids zich met een licentie verbinden. Dat betrof 20% van de volumes PinKids in 2020 (ofwel 1.200 ton). Tijdens het seizoen 2021-2022 zal PinKids te zien zijn in de kleuren van de Minions!


Het appeltje zal ook worden ondersteund door promotieacties in de loop van het jaar, te beginnen met Back to School eind augustus om de jongsten te begeleiden bij het begin van hun schooljaar.

Voor meer informatie:
Julia Savin / Daphné Annino
Pink Lady Europe
julia.savin@pinkladyeurope.com  daphne.annino@pinkladyeurope.com 
www.pomme-pinklady.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven