Guilhem Flammen, Hoogsteder:

Nieuwe langwerpige cherrytomaat valt in de smaak op Franse markt

Het in Nederland gevestigde bedrijf Hoogsteder heeft onlangs de eerste partijen Mini Red-Egg ontvangen, een nieuw cherrytomatenras. Deze nieuwe cherrytomaat groeit in langwerpige trossen.

"Vanwege het succes van de Red-Egg, een langwerpige tomaat, van de afgelopen jaren, hebben we besloten om dit nieuwe product op de markt te brengen, maar dit keer als cherrytomaat," legt Guilhem Flammen, salesmanager voor de Franse markt, uit. "Het ras, Pom Sweet Candy, kenmerkt zich door een zeer zoete smaak met een Brix-waarde van 9 tot 11, die doet denken aan die van ouderwetse tomaten. We hebben deze tomaat ook geselecteerd vanwege de knapperigheid en de houdbaarheid tot 14 dagen."

"Al jaren proberen we in samenwerking met onze telers producten te ontwikkelen die opvallen door hun smaak en kwaliteit en die een sterk merkimago hebben. We willen hun werk en hun inspanningen waarderen en zorgen er daarom voor dat de prijs niet de belangrijkste reden voor aankoop is," aldus Flammen.

"Dit product maakt ons assortiment compleet, aangezien we nog niet eerder een langwerpige cherrytomaat hadden aangeboden. We distribueren de tomaat momenteel voornamelijk in de omgeving van Parijs via de Rungis MIN-markt, waar de eerste feedback zeer positief is."

"We zijn de exclusieve teler voor Nederland en België en kunnen onze klanten van week 14 tot en met week 46 mini Red-Eggs leveren. Momenteel is de teelt verdeeld over 3 hectare. Afhankelijk van de resultaten die dit jaar behaald zijn, zullen we in 2022 waarschijnlijk het teeltareaal verdubbelen."

Op dit moment zijn er weinig langwerpige cherrytomaten op de markt te vinden. "De vraag naar dit type product is momenteel groot. Het kost ons dus geen enkele moeite om de mini Red-Egg af te zetten.  Sinds de start van het seizoen hebben we al met ups en downs te maken, met name veroorzaakt door een tragere vraag als gevolg van het ongunstige weer en een ander consumptiepatroon dan vorig jaar. Het was dan ook voor alle spelers binnen de sector moeilijk om te anticiperen op de ontwikkeling van de markt. Momenteel is er echter sprake van een aanzienlijke daling van de partijen tomaten die op de markt beschikbaar zijn, met eind juni een piek in de teelt. We hopen dan ook dat de prijzen zullen stijgen om onze telers beter te kunnen belonen voor al hun werk."

Voor meer informatie:  
Guilhem Flammen
Hoogsteder BV 
+31 10 266 18 05
g.flammen@thegreenery.com  
www.thegreenery.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven