Cantaloupesap kan het volgende grote ding zijn

Hoofdonderzoeker en promovendus Linda Araghi bestudeert samen met Taija Stoner-Harris, een masterstudente aan het Department of Food Science and Technology, manieren om nieuwe producttoepassingen te vinden voor in Georgia geteelde cantaloupe.

Aangezien de houdbaarheid van dit fruit kort is, hebben watermeloen- en cantaloupetelers geen andere afzetmarkt dan de versmarkt. Onderzoekers van de UGA helpen nu bij het zoeken naar nieuwe toepassingen voor dit fruit. Om de telers in Georgia te helpen, voeren onderzoekers van het departement voedingswetenschappen en -technologie (FST) van het College of Agricultural and Environmental Sciences (CAES) studies uit om nieuwe producten te testen.

"Het lange termijndoel van ons onderzoek is de houdbaarheid van vruchtensappen te verlengen met behoud van de natuurlijke niveaus van nuttige moleculen en sensorische kwaliteit," vertelt Araghi aan  extension.uga.edu.

Deze studie onderzoekt het gebruik van koeling en hoge druk bewerkingsmethodologie om het sap zo vers mogelijk te maken. Door het gebruik van hoge druk in plaats van andere conventionele methoden behoudt het fruit zijn voedingsprofiel.

Door een nieuwe manier te vinden om watermeloenen en cantaloupes te verwerken, vergroot dit onderzoek het aantal markten voor telers om hun produkten te verkopen terwijl het de consumenten een nieuwe manier biedt om voedzaam voedsel te verkrijgen. Dit meerjarig onderzoek is een van de vele manieren waarop CAES Georgiërs blijft helpen voedselverspilling tegen te gaan en nieuwe gezonde consumptiegoederen op de markt te brengen.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven