Kaufland rapporteert jaaromzet van € 2,4 mld in Polen

Jumbo versnelt Belgische expansie met franchising
Jumbo opende tot nu toe alleen winkels in eigen beheer in België, maar dat gaat veranderen. Eind dit jaar opent de keten een supermarkt onder leiding van een zelfstandig ondernemer en voor volgend jaar zijn al 2 contracten met ondernemers getekend. Meer franchisewinkels zullen volgen, zegt financieel directeur Ton van Veen in zakenkrant De Tijd.
Bron: retaildetail.eu 

Kaufland rapporteert jaaromzet van € 2,4 mld in Polen
Retailer Kaufland rapporteerde een volledige jaaromzet van € 2,4 mld in Polen vorig jaar en wierf 2.600 extra personeelsleden aan in de volledige jaarperiode, volgens lokale media. De groep betaalde ongeveer € 40,8 mln aan belastingen vorig jaar, terwijl het ook doorging met het openen van nieuwe winkels en het opknappen van de bestaande winkels.
Bron: esmmagazine.com 

VK: Morrisons aandeelhouders stemmen over Fortress bod op 16 augustus
Reuters meldt: "Aandeelhouders van het Britse supermarktconcern Morrisons mogen op 16 augustus stemmen over een overnamebod van  €7,3 mld van een consortium onder leiding van Fortress Investment Group, dat eigendom is van SoftBank. In een document waarin het bod van Fortress wordt toegelicht, staat dat op die datum een vergadering van de rechtbank en een algemene vergadering van aandeelhouders zullen worden gehouden".
Bron: nasdaq.com 

Finland: Retailomzet stijgt bij S Group, gestimuleerd door convenience- en voorpleinactiviteiten
S Group zei dat zijn convenience store en forecourt activiteiten een omzetstijging van 17,9% rapporteerden in de periode van januari tot juni, wat een boost betekende voor zijn gehele retail divisie. In juni lag de retailafzet in deze divisie, waar S Group de ABC-keten exploiteert, 27,1% hoger dan een jaar eerder, wat erop wijst dat de activiteiten na de pandemie 'terugkeren naar het normale niveau'. De totale retailomzet van het bedrijf steeg in het halfjaar met 5,2% tot € 5,89 mld, waarbij de omzet van de kruidenierswarenafdeling met 3,9% steeg.
Bron: esmmagazine.com 

Wie is Kenneth McGrath? De Ier één sport verwijderd van topfunctie bij Lidl
Lidl heeft Kenneth McGrath benoemd tot nieuwe vice-voorzitter van zijn internationale activiteiten. De 46-jarige Ier is geen onbekende in de discountsector. McGrath, afkomstig uit Cork, zal zijn functie op 1 oktober opnemen, zo heeft Lidl's eigenaar Schwarz Group bekendgemaakt, en zal rapporteren aan Gerd Chrzanowski, de topman van de groep, die te zijner tijd het voorzitterschap van Schwarz Group op zich zal nemen.
Bron: esmmagazine.com 

VK: Supermarkten worstelen om schappen te bevoorraden als 'pingdemie' ravage zich verspreidt
Supermarkten staan onder "toenemende druk" om de schappen volledig bevoorraad te houden, zo waarschuwen leiders van de retailsector, nu de groeiende ravage die de "pingdemie" aanricht duizenden werknemers blijft dwingen om zichzelf te isoleren. Nu winkels in sommige gebieden met tekorten te kampen hebben en bedrijven in sectoren van benzinestations tot de posterijen met absentie te kampen hebben, wordt er bij de regering op aangedrongen supermarktpersoneel, vrachtwagenchauffeurs en andere werknemers in de frontlinie op te nemen in een lijst van werknemers die van de regels inzake zelf-isolatie zijn vrijgesteld.
Bron: theguardian.com 

 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven