Sligro realiseert krachtig herstel na moeizame jaarstart

De omzet van Sligro Groep over het eerste halfjaar 2021 bedroeg € 788 miljoen, een door COVID-19 gedreven afname van 16,5% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar (Q2: toename van 12,0%). Ondanks de daling van de omzet nam de Ebitda van de Groep toe met € 8 miljoen naar € 35 miljoen. Er resteerde een nettoverlies van € 4 miljoen over de eerste jaarhelft (nettoverlies eerste jaarhelft 2020 exclusief bijzondere waardeverminderingen: € 16 miljoen), meldt Sligro in een persbericht.

Koen Slippens, CEO: "Het jaar startte in de strenge lockdown die in het vierde kwartaal van vorig jaar werd ingezet. Daardoor kende het eerste halfjaar een periode van 20 weken lockdown, vergeleken met 11 weken in 2020. Daarnaast was het vorig jaar in Nederland 13 weken mogelijk particulieren toe te laten in de zelfbedieningsgroothandels en dat was in 2021 niet meer het geval. De gevolgen van de lockdown hielden tot medio mei onze afzetmarkten in de greep. Met de effectuering van de versoepelingen, zagen we het herstel met name in juni krachtig optreden. De omzetafname ten opzichte van het niveau vóór COVID beliep over het eerste halfjaar 34% (Q2: afname van 24%)."

De genomen besparingsmaatregelen en de aanpak van de teams in Nederland en België zorgden ervoor dat er ondanks een verdere daling van de omzet de Ebitda over de eerste jaarhelft aanzienlijk konden worden verbeterd. De vrije kasstroom was eveneens positief, waardoor de schuldpositie afnam. "We bleven daardoor wederom binnen onze oorspronkelijke convenanten, ook al was in tijdelijke verruiming voorzien", aldus Koen Slippens.

Bron: Sligro


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven