Staay Food Group blikt vooruit op hardfruitseizoen

"Early Desire-peer positieve uitzondering op algehele oogstverwachting"

Tholen - De voorbereidingen voor het nieuwe hardfruitseizoen zijn bij Staay Food Group in volle gang. "In navolging op de Nederlandse kersen en pruimen zal ook de hardfruitoogst 2 à 3 weken later van start gaan. In eerste instantie waren de vooruitzichten tamelijk slecht maar de schade door de kou lijkt toch mee te vallen. We zijn inmiddels zelfs volop aan het dunnen! Onze oogst zal naar verwachting weliswaar wat kleiner uitvallen dan gemiddeld, maar nog altijd van een goede omvang zijn."

Staay heeft zich de afgelopen jaren fors ingezet voor de teelt van nieuwe (rode) perenrassen, zoals de Early Desire en de Red Conference. Voor de Early Desire (Gräfin Gepa), een vroege herfstpeer met een rode blos, wordt dit jaar een topoogst verwacht. "Dit ras bloeit net wat eerder en was daarmee de ergste kou voor. We kunnen deze peren vanaf eind augustus gaan oogsten en we hebben ze dan eind eerste week september beschikbaar", vertelt Mark Loojenga namens de Staay Food Group.


De Red Conference in week 32

“Van de Rode Conference hebben we de afgelopen tijd flink wat jonge bomen aangeplant. Deze rode peer heeft hetzelfde DNA als de groene Conference (waar Staay veruit het meeste areaal van heeft) en beschikt als de enige rode peer ook over goede bewaareigenschappen. De Rode Conference kunnen wij dit jaar nog maar zeer exclusief aanbieden.” De eerste echte commerciële oogst van deze peer verwacht Staay Food Group volgend jaar.

Voor meer informatie:
Staay Food Group B.V.
Mark Loojenga
Marketing Manager
+31 (0)6-13808981
mark.loojenga@staay.nl
www.staay.nl

 

 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven