Kraaijeveld maakt zich op voor overzees seizoen met wintercontracten

"Sterk toenemende vraag vanuit de retail naar mini-watermeloenen"

Het einde van juli nadert, wat betekent dat week 36 steeds dichterbij komt. Dat is de week van de aankomst van de eerste overzeese meloenen bij Kraaijeveld. Het bedrijf werkt al jaren met partners in Zuid-Amerika, waar vandaan zij haar Braziliaanse meloenen importeert. "Met de wintercontracten hebben onze klanten zekerheid over meloenen tijdens de winterperiode, waarbij wij er alles aan doen de klant te ontzorgen door maatwerk te leveren", aldus Arjan Theunisse.

"Het komende seizoen verwachten wij weer uitstekende kwaliteit meloenen, met een goede hardheid en lange shelf-life, zoals we gewend zijn van deze meloenen’, vertelt Arjan. Het bedrijf importeert tijdens het winterseizoen Galia meloenen, Cantaloupe meloenen, Charentais meloenen, gele meloenen en watermeloenen. "Een aantal jaar geleden was de mini-watermeloen nog een nieuwkomer. Dit jaar zien we opnieuw een sterk toenemende vraag vanuit de retail naar de mini’s. Daarom zetten wij hier ook op in en zijn de mini-watermeloenen ook op contract verkrijgbaar", besluit Arjan.

Meloenen op contract: wat houdt dit in?
De retail afdeling van Kraaijeveld heeft ervaring in het beleveren van retailers met overzeese meloenen. Het team van vijf man is hierop ingesteld. Retailverkoper Julian Bal vertelt: ‘Dat wij meloenen op contract verkopen, betekent dat de klant met ons voor een bepaalde periode vaste volumes en een vaste prijs afspreekt, waarbij wij er alles aan doen om maatwerk te leveren bij de klant. Zo kunnen wij producten in speciale verpakkingen leveren, zoals meloenen in EPS kratten. De meloenen kunnen gestickerd en gelabeld worden. Er wordt zelfs nagedacht over op welke pallet de handel geleverd wordt. Zo leveren wij ook op CHEP/LPR pallets. Ook het leveren doen wij zelf met ons eigen transport, vanuit onze locatie in Maasland. Dat betekent dat Kraaijeveld het voorraadmanagement van de klant in handen houdt en de klant op afroep bestelt."

Gespecialiseerde meloenen voor de snijderij
Kraaijeveld levert specifieke meloenen voor ieder assortiment. Zo ook voor de verwerkende industrie. In nauw contact met de leverancier worden gerichte specificaties, zoals hardheid, afgestemd op de wens van de klant. Ook het brixgehalte, de druk en verpakkingen worden aangepast, zodat de meloenen goed met de hand of door de machine gesneden worden. Inkoper Arjan Theunisse vertelt: ‘Met de opgedane kennis zijn wij bijvoorbeeld aan de slag gegaan met het importeren van overzeese meloenen tijdens het zomerseizoen, zodat onze snijklanten ook in het zomerseizoen uit kunnen gaan van de juiste kwaliteit. Maar uiteraard zorgen wij als vanouds ook in de wintermaanden voor de juiste overzeese meloen voor deze klantgroep."

Het totaalassortiment verkrijgbaar op wintercontract
Naast meloenen, biedt Kraaijeveld haar gehele assortiment op contract aan. Julian vertelt: ‘Dat betekent dat we ananas, slasoorten, groenten, allerlei soorten fruit, maar ook gember en knoflook op contract aanbieden" besluit Julian Bal.

Voor meer informatie:
Kraaijeveld
Arjan.theunisse@kraaijeveld.com
Julian.bal@kraaijeveld.com
www.kraaijeveld.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven