Bayer tekent strategische overeenkomst met Benlai.com

Chinese e-commercemarkt voor verse producten overschrijdt € 47 mld

Door de sterke ontwikkeling van de sector vers fruit is er de laatste jaren steeds meer klasse 1 fruit beschikbaar voor de Chinese consument en worden er steeds hogere eisen gesteld aan de kwaliteit van het fruit. Op 15 juli kondigden Bayer Crop Science en Beilai.com de ondertekening aan van een strategische samenwerking in Beijing, met als doel de fruitwaardeketen te versterken door middel van fruitteelt- en marketingdiensten van hoge kwaliteit en een win-win model op te bouwen voor e-commerce verkopers, telers en consumenten, om beter tegemoet te komen aan de opkomende vraag van de markt naar fruit van hoge kwaliteit, gezondheid en milieubescherming. Op 15 juli hielden Bayer CropScience en Benlai.com een ondertekeningsceremonie van deze strategische samenwerking in Beijing.

Gegevens tonen aan dat de schaal van de Chinese e-commercemarkt voor verse voedingsmiddelen in 2020 de € 47 mld heeft overschreden en dat dit bedrijfsmodel geleidelijk aan wordt gediversifieerd. Het aantal gemiddelde dagelijkse actieve gebruikers heeft meer dan 8 mln bereikt en er wordt verwacht dat het in 2021 meer dan € 65 mld zal bedragen.

Met de ontwikkeling in de logistiek van de koelketen, de opkomst van een nieuw retail e-commerce model en de verandering in het denken van de jongere generaties in termen van het kopen van producten online, wordt verwacht dat de omvang van de markt in vijf jaar meer dan een € 131 mld zal bedragen.

Bayer Crop Science is een van de drie grote bedrijfsonderdelen van Bayer, met een omzet van € 18.840 mld in 2020. Op basis van haar innovatie, duurzaamheid en digitalisering op tuinbouwgebied biedt zij telers innovatieve, efficiënte en milieuvriendelijke geïntegreerde oplossingen om consumenten te voorzien van groene, gezonde en hoogwaardige tuinbouwproducten.

Benlai is een bedrijvengroep die actief is in de hele keten van de vers bewerkende sector. Als een DTC e-commerce platform voor verse voedingsproducten van hoge kwaliteit, brengt haar dochteronderneming Benlai.com meer dan 17.000 producten op de markt en bedient ze meer dan 36 mln leden van hoge kwaliteit in China. Het heeft meer dan 200 kopers wereldwijd en is in staat om 31 regio's op provinciaal niveau te bestrijken met zijn directe distributienetwerken voor de verse koelketen en kamertemperatuurdistributie. Het aantal Benlaixian, haar gemeenschap nieuwe winkels, is meer dan 800. Door deze strategische samenwerking zullen Bayer Crop Science en Benlai.com samenwerken op het gebied van aanplant, demonstratieboomgaarden, branding en marketing. Bayer Crop Science zal gewasbeschermingsoplossingen en technische begeleiding bieden aan coöperaties die samenwerken met Benlai Life.com en hoogwaardig fruit leveren aan Benlai.com vanuit de demonstratieboomgaard. Benlai Life.com zal het fruit rechtstreeks uit de demonstratieboomgaard betrekken tegen een goede prijs en deze kwaliteitsproducten op de markt brengen in de speciale afdeling van Bayer & Benlai.com op Benlai.com.

Bron: Dajing.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven