Rode uien seizoen van Acquaviva loopt ten einde

Het seizoen van de rode uien uit Acquaviva van Agriconetto loopt op het einde. Dat is iets meer dan 20 dagen na de eerste oogst. “De groottes, die met bijna 50% zijn afgenomen ten opzichte van 2020, en de overvloedige en constante vraag dwingen ons het seizoen vroeger te beëindigen dan verwacht. Het areaal is daarentegen dit jaar met 20% toegenomen” zegt Giammarco Lionetti, commercieel directeur van het bedrijf uit Apulië.

“Door het gebrek aan neerslag waren de uien dit jaar vrij klein met een gemiddeld gewicht van 500 gram, waardoor er meer uien nodig waren om het verpakkingsgewicht te bereiken. Om een krat van 7 kg te vullen, waren 20 à 25 uien nodig, tegenover 7 à 8 vorig jaar, toen het gemiddelde gewicht 750 à 800 g bedroeg, met uitschieters tot 1,3 kg. Er was geen tijd om het gewas te bewaren, want het werd onmiddellijk op de markt gebracht. In de afgelopen dagen hebben nationale en internationale klanten, die al op de hoogte waren van het probleem en van de op handen zijnde stopzetting van het seizoen, hun bestellingen verhoogd, waardoor de oogst van 2021 (bijna) uitverkocht is.”

“We hebben geprobeerd de afzet met een paar dagen te verlengen door de plaatselijke telers naar hun beschikbaarheid te vragen, maar ook zij hebben geen uien meer. Hoewel de verkoopprijzen met 30% zijn gestegen in vergelijking met vorig seizoen, blijven de inkomsten beperkt als gevolg van de hogere beheerskosten. Voor het volgende seizoen zullen we de hoeveelheden verhogen, terwijl we dezelfde oppervlakten behouden. We zullen de afstand tussen de rijen verkleinen, zonder de groei ondergronds te beïnvloeden.”

Voor meer informatie:
Giammarco Lionetti
Agriconetto Srl 
Sede operativa - Sp 127 km1
70021 Acquaviva delle Fonti (Ba) - Italië
(+39) 389/8286512 – 333/6100998
agriconetto@gmail.com
agriconettosrl.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven