Indiaas-Nederlandse joint venture Mahindra HZPC innoveert Indiase aardappelsector

Recent haalde Mahindra HZPC nog eens dertig HZPC-aardappelrassen naar India. Deze nieuwe rassen zijn een aanvulling op een in middels breed aangeboden selectie aardappelrassen die in 2011-2012 al werden geïntroduceerd. De nieuwste rassen zullen naar verwachting aanleiding geven tot nieuwe, meer gedifferentieerde toeleveringsketens. Onder de nieuwe rassen bevinden zich onder meer de HZPC-Perupas, een assortiment kleurrijke aardappelrassen die boordevol antioxidanten zitten en passen bij een gezonde levensstijl. 

Mahindra HZPC is een joint venture die in 2014 werd opgericht door Mahindra & Mahindra en HZPC Netherlands, een wereldwijd toonaangevende speler op het gebied van pootaardappelen. Davinder Singh Dosanjh, directeur van Mahindra HZPC: "Onze pootaardappelen zijn beschikbaar voor zakelijke klanten, zoals McCain, Hy-fun en Simplot, maar ook voor pootgoedtelers. We exporteren onze pootaardappelen sinds drie jaar ook naar Rusland."

Het bedrijf biedt pootaardappelen, ofwel minitubers, aan die geproduceerd worden door middel van aerocultuur, evenals pootaardappelen geteeld op kokossubstraat. De huidige pootaardappelproductie van Mahindra HZPC bedraagt 12 mln. Mahindra HZPC heeft het voortouw genomen met de import van Europese rassen, waarna veel andere Europese pootaardappelleveranciers voet op Indiase bodem hebben gezet. Het bedrijf is ervan overtuigd dat dit bij zal dragen aan de groei van deze markt. 

Potatopro.com citeerde Davinder Singh: "We namen het voortouw en importeerden in 2011-2012 onze eerste partij pootgoed. Nu kunnen we Indiase telers we zes nieuwe, waardevolle rassen bieden. De grote expertise van HZPC is een enorm pluspunt. Zij verzorgen de eerste selectie en alleen reeds gescreende rassen worden naar India verzonden voor de laatste testen. Hierdoor is het slagingspercentage veel hoger, ergens tussen de 30% tot 50%." 

 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven