Composteerbare verpakking houdt groenten mogelijk langer vers dan plastic

Twee peer-reviewed onderzoeken die werden uitgevoerd in opdracht van TIPA suggereren dat composteerbare verpakkingen weleens even effectief, zouden kunnen zijn als conventionele plastic verpakkingen en verse AGF mogelijk zelfs nog langer vers houden. De specialist op het gebied van composteerbare verpakkingen liet weten dat onderzoekers van de Agricultural Research Organization (ARO), het Volcani Instituut in Israël, hebben vastgesteld dat een composteerbare verpakking paprika's tot wel 21 dagen vers houdt en komkommers tot wel 15 dagen. Dit zijn betere uitkomsten dan bij traditionele plastic verpakkingen. 

De onderzoekers gebruikten komkommers en paprika's om de verschillen tussen composteerbare en conventionele verpakkingen te toetsen. In beide verpakkingen bleven paprika's vier weken vers bij bewaring in de koelkast en komkommers twee weken. Daarnaast waren komkommers verpakt in composteerbare verpakkingen met microperforaties buiten de koelkast tot wel 15 dagen houdbaar, tegenover maximaal tien dagen in een gewone plastic verpakking. 

Een bijkomend voordeel van de composteerbare verpakking is dat deze condensvorming voorkomt, wat bij conventionele plastic verpakkingen bederf veroorzaakt. De composteerbare verpakkingen die voor de onderzoeken werden gebruikt, waren afkomstig van TIPA. 

Bron: packagingnews.co.uk


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven