Britse supermarkten waarschuwen voor prijsstijgingen als gevolg van chauffeurstekort

De levensmiddelen- en drankensector in het VK heeft de 'schaal, aard en urgentie' van het tekort aan arbeidskrachten in de transportsector laten onderzoeken in de hoop de regering over te halen om in te grijpen in deze crisis. Het aanhoudende tekort aan vrachtwagenchauffeurs speelt de toeleveringsketen van levensmiddelen en dranken parten. Daarnaast is er een een tekort aan magazijnmedewerkers en fruitplukkers.

Adviesbureau Grant Thornton heeft in opdracht van de National Farmers' Union (NFU) en twaalf brancheverenigingen, waaronder de Food & Drink Federation, British Frozen Food Federation en de Cold Chain Federation, een rapport samengesteld over de impact van deze crisis. Dit rapport zal volgende week aan de Britse regering worden gepresenteerd. 

Grote retailers, waaronder Morrisons, Iceland, Waitrose en Ocado, zagen het aantal leveringen dalen en dat geldt ook voor kleinere ketens, zoals Booths en Spar. Er komt steeds meer vracht onbegeleid in havens aan, en groenten en fruit bederven omdat chauffeurs geen zin hebben om met een lege vrachtwagen terug te reizen omdat dit minder rendabel is. 

Volgens export.org.uk, lijden ook leveranciers van bloemen en planten onder de crisis, nu vervoerders grotendeels gestopt zijn met het verladen van bloemen en planten om prioriteit te kunnen geven aan het transport van levensmiddelen.

 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven