Geoffrey Aumont – Paris Ail:

“We hebben onze knoflook op het juiste moment geoogst"

Voor Paris Ail heeft de knoflookoogst al enige tijd geleden plaatsgevonden. “In de eerste helft van juni was sprake van erg warm en droog weer. Ideale omstandigheden voor het oogsten van knoflook. We hadden daarom besloten om niet langer te wachten en al onze mensen in de velden aan het werk te zetten om de knoflook te oogsten. Hierdoor konden we het grootste deel van onze opbrengst redden vóór de komst van de voorspelde regen. Regen heeft namelijk een heel grote impact op de kwaliteit van de knoflook. Helaas waren echter lang niet alle deelnemers binnen de sector op tijd klaar met oogsten," legt Geoffrey Aumont van Paris Ail uit.

Gevlochten paarse knoflook - 1 kg x 6 - Herkomst Frankrijk

Roze knoflook - 1 kg x 7 - Herkomst Frankrijk

Roze knoflook uit Lautrec - Label Rouge - 70-90 mm - 5 kg - Label Rouge

Een bloeiende markt met een gebrek aan partijen
Volgens Geoffrey is de vraag op de knoflookmarkt vrij groot: "Ik denk dat we momenteel een markt hebben die slecht wordt bevoorraad met knoflook van goede kwaliteit en ik denk ook dat de prijzen zullen stijgen, net zoals dat het geval was voor de sjalot. Sterker nog, in januari en februari konden we de sjalot afzetten  voor 0,50/0,60 euro per kilo. Aan het einde van het seizoen in mei/juni waren de prijzen opgelopen tot 5 euro per kilo. Ik zeg niet dat we knoflook dit jaar tegen een 10 keer zo hoge prijs zullen afzetten, maar ik denk wel dat we nog steeds een sterke markt zullen hebben vanwege de risico's, gekoppeld aan de weersomstandigheden die de partijen van de knoflookoogst in Frankrijk hebben beïnvloed. Zelfs als we erin zouden slagen onszelf te beschermen, met alles wat we om ons heen horen, denk ik dat er veel knoflook van slechte kwaliteit zal zijn."

Cadours paarse knoflook - 70-90 mm - 6 kg - Herkomst Frankrijk

Verse knoflook - 10 kg - Herkomst Frankrijk

Roze knoflook - 70-90 mm - Mand van 7 kg - Herkomst Frankrijk

Over Parijs Ail
Paris Ail is een traditioneel bedrijf gespecialiseerd op het gebied van de distributie van specerijen (knoflook, ui, sjalot), aardappelen en oude groenten, gevestigd op de groothandelsmarkt van Rungis. Het bedrijf beschikt over twee teelteenheden. Een daarvan is gevestigd in Beaumont-de-Lomagne in het zuidwesten van Frankrijk met meer dan 100 hectare aan witte en paarse knoflook, waardoor het bedrijf de rang van eerste knoflookteler in Frankrijk heeft bereikt, die het hele jaar door knoflook kan aanbieden. De andere teeltlocatie is gevestigd in Bretagne en heeft 35 hectare aan traditionele sjalotten, 28 hectare rode uienteelt van Roscoff AOP en een eigen teelt van oude groenten.

"Als teler kunnen we de kwaliteit van onze producten van A tot Z controleren en een onberispelijke traceerbaarheid garanderen van het veld tot het schap. We kunnen onze klanten bovendien een zeer breed assortiment van onze producten aanbieden, aangepast aan de behoeften van elk van hen afzonderlijk."

Voor meer informatie
Geoffrey Aumont
Paris Ail
26 Avenue de Lorraine
CP 70112
94512 Rungis Cedex, France
+33 156 702 702
geoffrey.aumont@paris-ail.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven