Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Siciliaanse druiven van uitzonderlijke kwaliteit

“Onze teelt varieert van vroege witte, rode en zwarte druiven met en zonder pitten tot middel-late tafeldruiven, eveneens met en zonder pitten. Onze kracht ligt in ons vermogen om traditie en innovatie te combineren, waarbij we ons concentreren op de nieuwste rassen en  technieken”, zegt Pippo Caggia, directeur van het Siciliaanse Superpippo Fruit.

Pippo Caggia

“De oogst is enkele maanden geleden begonnen in de gebieden rond Palma di Montechiaro, in de provincie Agrigento, waar de bodemgesteldheid en het klimaat bijzonder gunstig zijn voor de teelt van vroege druiven. In augustus gaan we verder met de klassieke Italia druiven, waarmee we tot de Kerst onder de pannen zijn.” 

“Wij beginnen altijd met de vruchtbaarheid van de grond om zo de beste druiven voor onze binnen- en buitenlandse klanten te garanderen. Onze markten strekken zich uit over de hele wereld, dankzij de gekoelde opslag. De druiven gaan naar het Midden-Oosten, naar Noord-Amerika en naar Europa, waar Polen de nieuwste markt is.”

“Onze teelt strekt zich uit over het gebied tussen Mazzarrone (CT) en Licodia Eubea (CT), maar wij doen ook een beroep op betrouwbare leveranciers die ons beheer volgen in de gebieden Palma di Montechiaro (AG), Acate (RG) en Santa Croce Camerina (RG). Wij houden de kavels het hele jaar door nauwlettend in de gaten.”

“Dankzij onze toewijding worden de druiven erg gewaardeerd door de consument. Onze aandacht voor duurzaamheid is recht evenredig met de waarde die wij hechten aan ons werk en onze reputatie. De arbeidskrachten zijn gekwalificeerd en dit seizoen hebben we, ondanks de pandemie, geen problemen gehad om ze te vinden. Het snoeien, het behandelen van de trossen, het oogsten, de selectie en het verpakken op het veld zijn de belangrijkste fasen, waaraan we veel aandacht en middelen besteden.”

SuperPippo Fruit beschikt over alle nodige certificeringen voor de internationale handel in groenten en fruit. Het bedrijf heeft een gemiddelde jaarlijkse productie van 600 ton vroege rassen en 4.500 ton late rassen.

Werken met en bij Pippo Caggia betekent zweten in de wijngaarden en veel stof inademen, maar het betekent ook dat je de landbouw uit de eerste hand leert kennen. Deze bestaat uit de juiste combinatie van moderniteit, traditie en familie: van de verhalen over zijn jeugd die hij op het land doorbracht met zijn vader Raffaele, tot het enthousiasme voor het huwelijk van zijn dochter Adriana met Claudio Cambio (foto hierboven).

Voor meer informatie:
Pippo Caggia  
SuperPippo Fruit s.r.l.
C/da Giurfo sp. 38 III
95040 Licodia Eubea (CT) - Italië
+39 335 6294146
superpippofruit@tin.it
www.superpippofruit.it 

 

 

 

 

 

 

Publicatiedatum: