Rusland: X5 Retail Group op koers voor dubbelcijferige groei

Covid: "Pingdemie" bedreigt winkelopeningen, zeggen Britse supermarkten
Supermarkten hebben gewaarschuwd dat zij hun openingsuren zullen moeten inkorten of zelfs winkels zullen moeten sluiten als het aantal werknemers dat gedwongen wordt zichzelf te isoleren blijft stijgen. M&S zei dat het aantal werknemers dat door de NHS-app wordt aangemeld exponentieel toeneemt en dat het misschien de uren zal moeten verminderen als er tekorten zijn. Een vooraanstaande supermarkt, die niet bij naam genoemd wil worden, zei dat dit zou kunnen leiden tot een enorme verstoring van de voedingsvoorziening. "En er is een risico dat er niet voldoende personeel zal zijn om winkels te openen".
Bron: bbc.com 

Rusland: X5 Retail Group op koers voor dubbelcijferige groei dit jaar, zegt analist
X5 Retail Group ligt op koers om dit jaar een dubbelcijferige groei van de omzet te realiseren, aldus een vooraanstaand analist, nadat de Russische retailer in het tweede kwartaal van zijn boekjaar een omzetstijging van 10,6% had gemeld. Artur Galimov van Sova Capital merkte op dat na een dip in maart en april, de groei van de maandelijkse verkoop in mei en juni "versnelde".
Bron: esmmagazine.com 

VK: Duizenden bestellingen geannuleerd na robotbrand Ocado
Ocado heeft duizenden bestellingen geannuleerd na een brand in een distributiecentrum in Zuidoost-Londen. Volgens de online kruidenier ontstond de brand toen 3 van de robots die helpen bij het verzamelen van de boodschappen op elkaar botsten in de vestiging in Erith. Ongeveer 800 personeelsleden moesten worden geëvacueerd en brandweerlieden hebben de hele nacht doorgewerkt om het incident onder controle te krijgen.
Bron: bbc.com 

Britse Morrisons onthult winkel met GEEN werknemers: Supermarkt waar klanten alles in hun tas kunnen stoppen en zo naar buiten kunnen lopen
De bazen van supermarkt Morrisons staan op het punt een onbemande winkel te onthullen waar de klanten de artikelen rechtstreeks uit de rekken in hun zak kunnen steken en zo naar buiten kunnen lopen. De supermarktgigant, die momenteel in het middelpunt van een overnamestrijd staat , werkt al meer dan een jaar in het geheim aan het plan en zal waarschijnlijk "binnen enkele maanden" een proefwinkel voor het publiek openen. Klanten zullen een app op hun smartphone moeten downloaden die bij binnenkomst moet worden gescand.
Bron: thisismoney.co.uk 

Britse supermarkten verplaatsen bevoorradingsketens mogelijk naar EU als handel met Noord Ierland niet wordt aangepakt
Britse supermarktconcerns, waaronder Tesco, Sainsbury's en Asda, hebben gezegd dat ze sommige bevoorradingsketens van het VK naar de Europese Unie kunnen verplaatsen, tenzij de toekomst van de handel tussen Groot-Brittannië en Noord-Ierland dringend wordt aangepakt.
Bron: reuters.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven